Experţii britanici au albine instruiţi pentru a găsi mirosul de explozivi

/ Vizionări: 3438

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

albină Oamenii de ştiinţă au început să creeze "o nouă armă în lupta împotriva terorismului - albine. Cercetatorii de la compania britanică "Insentinel", susţinut de guvernul Marii Britanii albinele instruiţi pentru a găsi mirosul de explozivi pentru utilizarea de insecte în aeroporturile din regat. În timp, albinele sniffer, potrivit experţilor, va apărea, de asemenea, în muzee şi la evenimente sportive majore.

"Avantajul de albine este că acestea sunt extrem de sensibili la mirosuri, ieftine şi de a trăi oriunde în lume", - spune şeful de cercetare "Insentinel" Matilda Brience. Potrivit ei, să distingă mirosul de explozivi, promovarea de apă îndulcită, acestea pot fi instruiţi în doar câteva ore.

După această albine de formare sunt plasate într-un recipient special conceput-detector de oameni de ştiinţă din 36 de persoane. "În albinele sălbatice folosesc de miros pentru a colecta nectar, şi proeminente trompă lor indică scopul găsit" - note ziar. Potrivit acestuia, în container şi a construit sistemul optic. "De îndată ce tirant de albine trompă, acesta întrerupe fasciculul de lumină este îndreptată, iar acest semnal blochează computerul.

Compania, un dezvoltator nu exclude faptul că dispozitivul va fi de asemenea folosite în scopuri medicale de recunoaştere a substanţelor chimice în respiraţie, de sânge şi urină a unui pacient.


Sursă AMI-tass.ru