Extract din muguri de plopi are un efect de intinerire

/ Vizionări: 3382

Extract din muguri de plopi are un efect de intinerire

 

Extract din muguri de plopi are un efect de intinerireAntioxidanţii sunt ingrediente anti-imbatranire populare, fiind componenţi ai cremelor de piele, iar acum oamenii de ştiinţă au descoperit o nouă sursă de aceste substante nutritive. S-a dovedit că această componentă este în abundenţă în muguri de plop.

O rădăcină a acestei plante vă poate salva viaţa
O rădăcină a acestei plante vă poate salva viaţa

Xavier Vitrek şi colegii săi remarcă faptul că mugurii de plop au fost mult timp utilizaţi pentru a trata diverse afecţiuni, cum ar fi răceala, sinuzita, arsuri solare, si artrita. Substanţa care se găseşte în stupi de albine, care se obţine din muguri de plop (numită propolis) are, de asemenea, proprietăţi medicinale.

Pentru a se asigura că mugurii de plop sunt o sursă bună de antioxidanţi pentru creme, cercetătorii au testat extractul de la muguri. Oamenii de ştiinţă au descoperit că extractul are o activitate antioxidantă moderată, şi în laborator, el a demonstrat efecte de întinerire la nivel celular. Oamenii de ştiinţă remarcă faptul că proprietăţile complexe ale antioxidanţilor şi factorii de transcripţie ai acestui extract au un proprietăţi potenţiale anti-îmbătrânire, care pot fi utilizate în compoziţia produselor cosmetice şi de nutraceutica.

Pe baza materialelor ScienceDaily

Sursa: zdorovo.ua