ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Facem planuri pentru un teren nou: 6 sfaturi utile





1. Dacă ați cumpărat un lot de pământ, începeți cu un plan. Suprafața terenului este mai bine de distribuit astfel: casa ar trebui să ocupe nu mai mult de 10% din suprafață, grădina - 17%, pomii fructiferi  - 40%, fructele de padure- 20%, gazonul, arbuștii ornamentali și florile - 13%. Dar, desigur, proporțiile pot să difere - totul depinde de gusturile și intențiile Dvs.

2. Nu plantați pomi și arbuști mari în apropierea casei, ca să n-o ascundă. Aici mai bine să faceți paturi de flori. Arbuștii fructiferi pot servi drept gard viu – plantați-le la marginile terenului.

3. Până ce copacii sunt tineri, între dânsele pot fi plantați căpșuni și legume – apoi vă va fi ușor să le mutați într-un alt loc bine iluminat.
Nu faceți plantări prea dese pe teren - plantațiile dense nu vor fi eficiente. În medie, este suficient să plantați 8-10 pomi de măr, sau 20-25 pe portaltoi pitic, 2 peri, 6-8 cireși sau pruni, 2 scoruși, 2-3 cătini, 6-8 tufe de agris, 12-15 arbuști de coacăz negru, 3- 5 de alb și roșu, aproximativ 50 de plante de zmeură, 250-300 căpșuni - și veți crește destul de multe fructe și pomușoare pentru a îndestula cerințele familiei sale.

4. Plasând culturile de legume, 40 de m.p. lăsați pentru cartofi timpurii, 10 de m.p. - pentru morcovi, pătrunjel, sfeclă. Pentru ridichi, fenicul, salată verde și măcriș puteți lăsa vreo 5 m.p., iar pentru dovlecei și bostani - 10 m, pentru castraveți și roșii - 6-8 metri, lăsând pentru celelalte culturi aproximativ 10 m.p. Experiența arată că proporția aceasta este una foarte rațională. Măceșul, scorușul, dracila și cătina e mai bine de plantat pe marginile terenului.

5. Faceți o revizie a rezervelor sale de semințe, schimbați-vă cu vecinii, verificați germinarea semințelor Dvs. Semințele sunt viabile: la castraveți, pepeni, dovlecei și bostani - timp de 6 ani; la leguminoase și porumb - 5-6 ani; la varză, ridichi, napi, sfeclă și roșii - 4-5 ani; la morcovi, ceapă, salată verde, spanac - 3-4 ani; la mărar, pătrunjel, coriandru și măcriș - 2-3 ani; la țelină si păstărnac - 1-2 ani.

6. Semințele de flori au și ei termenii săi de germinare: asteri - 2 ani, mazăre dulce, galbenele, ocheșei - 4-5 ani, condurul doamnei și micsandra - 5-6 ani, la salvie, garoafe, margarete - 2-3 ani, la zinnia și tutun - 3-4 ani.

Citiţi de asemenea

Mahatma Gandhi nu are nevoie de nicio prezentare. În India, numele său este înconjurat de aceeași venerație cu care sunt...
25
Încă din copilărie, observându-și părinții lucrând în grădină, cum săpau, cum scoteau buruienile, cum fertilizau, gândea...
21
În anul 1881, familia Tolstoi s-a mutat la Moscova pentru a oferi copiilor educație. Tolstoi a avut dificultăți în a acc...
43
Complexul megalitic misterios este situat la 700 de metri la nord de satul Anastasievka. Este un tumul cu o înălțime de ...
140