Fapte interesante despre somn

/ Vizionări: 4178

Интересные факты о сне 

 

Locul 10: toată lumea vede visuri, cu excepția unui număr foarte mic de oameni care suferă de boli mintale rare.

Locul 9: omul care şi-a pierdut vederea, vede aceleaşi vise ca toți ceilalți. Un om orb din naștere, de asemenea, are vise, dar ele nu sunt asemănătoare cu ale noastre: mai degrabă, o reprezentare vizuală a mirosurilor, sunetelor şi senzaţiilor tactile.

Locul 8: bărbații și femeile văd vise diferite și le simt în mod diferit. Bărbaților le plac mai mult visele despre alți bărbați, iar femeilor - egal despre bărbaţi şi femei.

Locul 7: tot ce visăm, am văzut cândva în realitate și am uitat despre aceste fapte. Chiar monstrul din coşmarurile noastre nu a fost conceput de creier, ci alcătuit din fragmente de amintiri.

Locul 6: 12% din oameni văd doar vise în alb și negru. Restul 88% - în culori.

Locul 5: căderea unui dinte este unul dintre cele mai răspândite coşmaruri din Europa. De asemenea, din listă fac parte hărțuirea din partea cuiva sau ceva, eșecul la examen și întârzierea la un eveniment important.

Un somn împlinit face ziua mai frumoasă
Un somn împlinit face ziua mai frumoasă

Locul 4: în vis ne aflăm într-o stare paralizată: glandele produc substanțe care stimulează visul, iar în măduva spinării sunt trimise semnale de relaxare musculară cu oprirea lor ulterioară.

Locul 3: cu toate acestea, în vis putem retrăi sentimente foarte reale. De exemplu, foamea sau setea. Aproape toţi sunt capabili să simtă în orice vis, în afară de coşmaruri, excitaţie sexuală.

Locul 2: foştii fumători văd vise mai colorate decât cei care încă fumează sau nu au fumat niciodată în viaţă. Visul cel mai colorat și mai teribil al celor care au renunţat la fumat are loc atunci când ei visează că au aprins o țigară și sunt disperaţi din cauza acestui fapt.

1: după 5 minute de stare de veghe, noi uităm jumătate din visele văzute. Pentru a uita complet conținutul somnului, avem nevoie de 10-13 minute.

 

 

Sursa: facte.ru