Femeile au creierul mai mic decît al bărbaţilor, dar îl folosesc mult mai eficient

/ Vizionări: 4700

Se pare că zicala „în glumă se spune adevărul” este cît se poate de reală. Cel puţin în cazul celei care spune că femeile au creierul mai mic decît al bărbaţilor.

 

Cel puţin aceasta este concluzia la care au ajuns oamenii de ştiinţă de la Universitatea din California, în colaborare cu un grup de specialişti din Madrid. Cercetătorii spun că datele studiului arată că, deşi femeile au creierul mai mic decît cel al bărbaţilor, acestea îl folosesc mult mai eficient, notează Daily Mail.

 

Мозг женщин меньше, но эффективнее, чем у мужчин

 

Diferenţa dintre creierul unei femei şi cel al unui bărbat este de 8 procente, mai arată datele cercetării. Cu toate acestea, femeile prezintă acelaşi nivel de inteligenţă ca şi bărbaţii. Eficienţa este punctul forte al doamnelor, sînt de părere specialiştii.

 

Мозг женщин меньше, но эффективнее, чем у мужчин

 

Pentru a ajunge la această concluzie, cercetării au rugat un grup de 59 de femei şi 45 de bărbaţi, cu vîrste cuprinse între 18 şi 27 de ani, să rezolve o serie de teste de inteligenţă. Rezultatele au arătat că chiar dacă au creierul mai mic, femeile dezvoltă o serie de competenţe ce compensează această „lipsă”, au constatat oamenii de ştiinţă de-a lungul studiului lor.

Aptitudinile pe care le au în menţinerea unei evidenţe numerice sau flexibilitatea de care dau dovadă cînd vine vorba de schimbări, par să fie principalele atribute care asigură şi menţin acest succes feminin.

 

Мозг женщин меньше, но эффективнее, чем у мужчин

 

Cercetătorii au descoperit că femeile pot să ducă la bun sfîrşit sarcini dificile, apelînd la mai puţină energie şi un număr mai mic de neuroni. „La acest nivel structurat, doamnele dau dovadă de o eficienţă sporită, întrucît duc la capat sarcini similare cu mai puţini neuroni. O dimensiune mai mică a creierului poate însemna o activitate mult mai intensă a celulelor nervoase şi o conexiune mai strînsă a acestora“, a spus Trevor Robbins, coordonatorul studiului.

 

 

Sursa: moldovenii.md