Femeile din Guatemala îşi cîştigă existenţa din creşterea viermilor

/ Vizionări: 1898

Женщины Гватемалы зарабатывают на выращивании червей

Compania Byoearth, creată acum şase ani de Maria Rodrigues, apără solul, fabricînd un produs, care elimină treptat îngrăşămintele chimice şi le ajută femeilor sărace să-şi găsească un job şi să primească salariu! Uimitor, dar produsul fabricat de această companie sînt viermii…

E posibil ca o femeie să înceapă de la zero economia unei ţări în curs de dezvoltare? Originara Guatemalei Maria Rodrigues încearcă să facă acest lucru: acum şase ani, la vîrsta de 21 de ani, ea a lansat un start up cu denumirea de Byoearth şi de atunci şi-a transformat compania într-o întreprindere socială, oferindu-le femeilor posibilitatea să aibă un venit, să-şi sporească roada şi să-şi amelioreze calitatea vieţii.

Chirtoca: Noi trebuie să formăm clima
Chirtoca: Noi trebuie să formăm clima

Maria îşi vinde îngrăţămintele în special pentru dezvoltarea organizaţiilor necomerciale, multe dintre care colaborează cu fermierii, ce se ocupă cu gospodăria naturală în regiunile îndepărtate ale ţării, cu care Mariei în vine greu să contacteze singură.

Recent, Maria Rodrigues a început să înveţe alte femei să practice vermicultura. Astfel, ea a transformat Byoearth într-o adevărată întreprindere socială!

Anul trecut, Byoearth a fuzionat cu TechnoServe, pentru a construi trei fabrici de producere a îngrăşămintelor, ce aparţin femeilor din satele învecinate. Rodrigues îşi promovează produsele printre locuitorii satelor, explicîndu-le că acesta e o metodă simplă de a face afaceri şi de a-şi spori roada. Astfel, ea le oferă încredere femeilor din Guatemala, care pot deveni mai libere şi mai încrezute în propriile forţe. În viitor, Maria speră să extindă acest model în India şi Africa.