Fenomen unic: Doi Sori au răsărit în Chile

/ Vizionări: 4486
Tag-uri: , ,

Fenomen unic: Doi Sori au răsărit în Chile 

 

Dincolo de limitele naturii (Video)
Dincolo de limitele naturii (Video)

Un fenomen foarte rar s-a petrecut în Chile, în deșertul Atacama. La orizont au putut fi văzuți doi Sori care au răsărit, deasupra lor putînd fi văzută o lumină verde.

Imaginea arată doi aștri, unul mai mic părînd să fie deasupra Soarelui, scrie Space. Astfel de momente sînt rare, fenomenul fiind unul optic și explicabil din punct de vedere științific.

Imaginea a fost obținută de pe muntele Cerro Paranal, înalt de 2600 de metri, situat în deșertul Atacama. Pe acest munte se afla un telescop uriaș. Pentru ca o astfel de lumină verde să poată fi văzută, este nevoie de mai mulți factori. Atmosfera trebuie să fie foarte stabilă, iar în calea răsăritului să nu fie niciun obstacol.

Lumina verde se datorează atmosferei planetei noastre, care acționează ca o prismă uriașă ce dispersează lumina solară. Efectul este vizibil la răsărit și apus, atunci cînd razele solare trec prin straturile mai joase și mai dense ale atmosferei. În imagine pot fi văzute două forme asemănătoare Soarelui, din cauza alternării straturilor de aer rece și cald.

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137