Fermierilor moldoveni le vor demonstra avantajele agriculturii ecologice (Video)

/ Vizionări: 5502

Молдавским крестьянам покажут, как вести экологическое сельское хозяйство 

 

Pesticide — «bomba cu efect întârziat»
Pesticide — «bomba cu efect întârziat»

În Republica Moldova va fi creat primul centru de permacultură după metoda cunoscutului agricultor Sepp Holzer. Această metodă prevede dezvoltarea agriculturii ecologice. Proiectul va fi implementat de către compania SA "DAAC Ecoplant", avînd ca scop crearea gospodării model, în cadrul căreia, pe un teren cu o suprafață de un hectar, va fi amenajat un spațiu cu tot ce este necesar pentru o viață deplină a unei familii.

 

Potrivit celor menţionate astăzi în cadrul unei conferințe de presă de către agricultorul care a revoluționat lumea și a devenit milionar, Sepp Holzer, în Republica Moldova există mai multe greşeli serioase în atitudinea faţă de natură. "Cea mai mare greșeală este utilizarea necorespunzătoare a apei. Apa este cel mai important lucru de care dispunem. O altă greșeală constă în monoculturi. Plantele „concurează”, devenind reciproc dependente, iar toate substanţele chimice trec de la unele la altele. Este nevoie de diversitate", a spus Holzer.

Potrivit lui, țara are nevoie de o gîndire creativă. "La un hectar de teren, pot crea toate condițiile necesare de trai pentru o singură familie. Se poate elabora un plan frumos, conform căruia voi avea tot de ce am nevoie: livezi, piscine, protecție de foc și vînt", a spus agricultorul.

La rîndul său, președintele organizaţiei obşteşti "LuRenOm", Alexandru Sainsus, a menţionat că pe baza acestor metode se poate schimba țara în cel mai scurt timp. "Sepp Holzer a demonstrat nu doar o nouă metodă. Ne-am convins că această este o altă viziune asupra lumii, o nouă atitudine faţă de pămînt", a precizat Alexandru Sainsus.

 

 

 

 

Sursa: noi.md