Filip şi Catherine Perhov: «Principalul lucru pentru părinţi — a pune totul la îndoială»

/ Vizionări: 5078

Filip şi Catherine Perhov: "Principalul lucru pentru părinţi - a pune totul la îndoială"

 

"A se îndoi şi a percepe orice informaţie cu bună ştiinţă" – îndeamnă de pe paginile unei reviste ruse cu o reputaţie internaţională "Copilul de casă” creatorii lui. Acest lucru este cel mai important, dar şi, probabil, cel mai dificil. Atât pentru mame şi taţi tineri, lipsiţi de experienţă, de multe ori gata să treacă de la o extremă la alta, cât şi pentru generaţia mai în vârstă, obişnuită să urmeze tradiţii şi dogme. Soţii Perhov au povestit  despre experienţa părintească proprie şi proiectele creative de familie într-un interviu exclusiv cu ziarul " Ufa preşcolară".

 

Filip şi Catherine Perhov: Principalul lucru pentru părinţi - a pune totul la îndoială

Principalul lucru — să credem că putem renunţa la fumat
Principalul lucru — să credem că putem renunţa la fumat

AB: Catherine, Philip, cum aţi ajuns la o părinţie naturală? Ce schimbări în viaţa dvs. de familie a cauzat aceasta?

Philip Perhov: La un moment dat când copilului nostru nenăscut a fost pus un diagnostic foarte teribil, şi soţia a fost trimisă la proceduri periculoase. Am suferit un stres imens. Atunci, fiind optimişti, ne-am ocupat cu Katea de auto-educaţie, a fost punctul de la care am început ascensiunea noastră. Punctul de conştientizare a naturii noastre proprie. Astfel, cunoştinţe noi şi Natural Parenting au salvat familia noastră.

AB: Cum vă simţiţi în postura  fondatorului unei tendinţe noi în Rusia? Doar, ideea dvs. de a fi părinţi naturali, de lecuire netradiţională şi gospodărie naturală atrage tot mai mulţi oameni  gânditori ...

FP: Eu cred că natura, oamenii schimbă lumea. Noi, pur şi simplu, "servim" această energie, cu atât mai mult că fondatorii acestei mişcări sunt mult mai înţelepţi.

AB: Care sunt principiile dvs. de educaţie a copiilor? Cum se petrece procesul de învăţare?

Filip şi Catherine Perhov: Principalul lucru pentru părinţi - a pune totul la îndoialăFP: Noi încercăm să nu depăşim evenimentele, să ne gândim la interesele copiilor, ci nu la ambiţiile părinteşti. În general, eu sunt sigur că oamenii se pot forma de sine stătător. Dar dacă ei vor fi ajutaţi, atunci este posibil să obţineţi rezultate cu adevărat mari.

CP: Dar cel mai important  lucru pentru noi este stima personalităţii copilului, perceperea lui aşa cum el este. Cel mai rău lucru este atunci când părinţii doresc să "facă din copil un om bun". Indienii din tribul Cherokee cred că nimeni din lume nu are dreptul să rupă ceva valoros şi invizibil, care există în interiorul copilului. Doar este atât de uşor să-l obligaţi să facă orice şi cu orice preţ să faceţi un om din el. Sunt foarte aproape de această poziţie.

Şi, în general – cea mai bună educaţie este modul de viaţă al părinţilor. Este imposibil să explicaţi importanţa unui lucru copilului fără a proceda astfel.

 

Filip şi Catherine Perhov: Principalul lucru pentru părinţi - a pune totul la îndoială

Ecaterina Perhov

Filip şi Catherine Perhov: Principalul lucru pentru părinţi - a pune totul la îndoialăPentru copiii de la o vârstă fragedă, anume noi - părinţii - creăm o imagine a lumii. Şi dacă ea va fi fără sfârşit şi plină de dragoste sau limitată şi plină de frică şi furie - depinde de modul în care noi trăim şi cum acceptăm şi ne respectăm reciproc.

Dar noi veghem foarte strict, pentru a nu cădea în exagerări şi a nu proteja copiii de toate. De exemplu, în casa noastră nu este TV o perioadă lungă de timp, dar, totodată noi nu interzicem copiilor să privească desene animate. Cu toate acestea, înainte de demonstra un desen animat copiilor, ne uitam la el singuri, şi ori completăm cu el colecţia noastră de familiei, ori  îl respingem .

***

Katerina Perhova  este redactorul-sef al revistei despre  atitudini conştiente faţă de naşterea, creşterea, educaţiea şi sănătatea copiilor "Copilul de casă", redactorul-sef al revistei „Midwifery today” în Rusia, preşedintele ONG-ului internaţional "MAMA".

Philip Perhov  este un editor şi directorul artistic al revistelor "Copilul de casă" şi „Midwifery today”" în Rusia, redactorul-şef al revistei "Eco-casă", fotograful şi designerul.

Ei cresc fiul Mihail de 6 ani şi fiica Maria de 3 ani.

Interviu realizat de Anastasia Baranova

 

Sursa: domrebenok.ru