Flori care cresc pe lampă

/ Vizionări: 3654
Tag-uri: , ,

Цветы, живущие на лампе

 

Designerul spaniol, Roderick Vos, s-a gândit cum să combină afacerile cu plăcerea: spațiul liber, energia economisită și în același timp decorarea încăperii cu plantele de interior. El a dezvoltat conceptul lămpii, care lucrează datorită creșterii naturale a plantelor. Florile au fost plasate direct pe lampă.

Gabioanele pe post de containere pentru flori, legume şi plante decorative
Gabioanele pe post de containere pentru flori, legume şi plante decorative

Fiecare lampă este formată din doi LED-uri și un container pentru creșterea plantelor. Plantele, specifică creatorii, pot fi oricare - violete, mușcata, cactuși sau suculente. Este important doar ca planta să nu crească în sus și să fie "turtită" în jurul axei sale, deoarece lampa este fixată la doar o jumătate de metru de tavan. Acest lucru a fost făcut din mai multe motive. În primul rând , în scopul de a economisi spațiul de birou. Deseori acesta nu este atât spațios cum ne-am dori și atunci nu este posibil de a pune ghivece cu flori, iar acest ar trebui să fie făcut - plantele purifică aerul și creează o atmosferă plăcută la locul de muncă. În al doilea rând, este necesar din punct de vedere tehnic. Între LED-uri și lampă este montat un dispozitiv special care poate extrage energie din plante. Cum se întâmplă este un secret comercial, dar funcționează.

Цветы, живущие на лампе

 

Electricitatea produsă de plante poate alimenta nu numai lampa, ci de asemenea toate gadget-urile colaboratorilor de birou. În acest scop, de la unele lămpi sunt trase fire cu prize, astfel încât orice doritor se poate conecta. Nu este cazul să punem sub semnul întrebării rezistența dispozitivului de iluminat: el este fabricat din aluminiu și nu are cusături – construcția integră este făcută complet din metal. Este puțin probabil că vopseaua va curge în cap - în procesul de producție dispozitivul de iluminat este acoperit cu praf ecologic și inofensiv pentru sănătatea umană.