Foamea ca un medicament

/ Vizionări: 8520

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Foamea ca un medicament: din antichitate până în timpurile moderne

Postul - numitorul comun al tradiţiilor medicale din diferite ţări şi popoare

Foamea ca un medicament Biblia spune că Isus Hristos a postit în pustie pentru 40 de zile. Gautama Buddha este, de asemenea, în termen de câţiva ani practicat de repaus alimentar.

Recent, liderul India Mahatma Gandhi a ordonat foame, nu numai pentru vindecarea organismului, dar şi ca un mijloc de dezvoltare spirituală şi intelectuală a omului. Postul numai la recuperarea organismului în anashana numită sanscrită, şi să corporală, mentală şi spirituală progresul - upavasa. Upavasa în sanscrită înseamnă "a fi aproape de Dumnezeu" şi acest lucru înseamnă că postul căutător spiritual în timpul direcţionează toate sale de energie, care este eliberat din cauza lipsei de ingestia de alimente, în domeniul spiritual, care este, la această zi efectueaza mai multe practici spirituale, decât de obicei.

Yogi, Sri Lanka Anandamurti recomandat de economii în zi de post pentru a distribui produse alimentare pentru cei în nevoie, şi salvează ca apa utilizată pentru udarea plantelor. De zile de abstinenta de la o hrană şi apă yoghinilor regulate petrece de două ori pe lună pe data de ziua 11 a lunii noi, aceste zile sunt numite "Ekadasi"

În Rusia la sfârşitul XIX - începutul secolului al XX entuziast postul AA Suvorin a 10000 de pacienţi trataţi cu (mai ales prin corespondenţă), ajungând la rezultate favorabile condiţii de repaus alimentar, în diferite boli. În 1931 a fost emis de conducerea sa în trei volume de "Îmbunătăţirea de foame şi alimente". La 40-e de doctor Moscova, NP Narbeck folosit cu succes metoda de repaus alimentar, în astm bronşic, hipertensiune arterială, obezitatea. Din 1956 academician LN Bakulev aplicate cu succes în tratamentul foame de colecistită, pancreatită, ulcer gastric, multe boli cardiovasculare.

Dar cea mai semnificativă contribuţie la dezvoltarea metodei a fost făcută de academician Yu.S. Nikolaev. Este cel mai deplin justificate Principalele indicaţii şi contraindicaţii, o descriere detaliată a tablou clinic de etape de foame, dezvoltat eficientă şi sigură metodă de cele mai multe participaţiei sale. Ca urmare a foametei în 50 de IES al secolului trecut a fost aprobat de Ministerul Sănătăţii ca metoda de tratament oficial, cunoscut sub numele de terapie post-dieta (CDT). În Rusia, în cadrul CDT este înţeles, în general, exact foame, deşi, în termeni de dietetică clasice în conformitate cu prezentul poate însemna, de asemenea, reduse şi diete diferite.

Mulţi experţi în acest domeniu, cum ar fi populare vindecator Ghennadi Malahov, să recomande zile pe săptămână de post ca o modalitate de vindecare şi revitalizare a gândirii. Ei subliniază faptul că aceasta nu este doar o dieta, deoarece din cauza foametei la cap funcţionează mai bine şi idei noi. Singurul lucru care nu trebuie uitat: înainte de post ar trebui să fie un pic "rasshlakovat" organismului. În acest scop, cu două zile înainte de data programată să excludă din regimul alimentar, produse de origine animală. Du-te la dieta vegetariana-iarbă. Meniul ar trebui să constea din diverse cereale, legume si fructe.

Încep întotdeauna cu nu mai mult de-2-zile un post, du-te apoi la trei zile. Cum a durat foame - atât de mult şi în afară de ea. Puteţi rând pentru a-rândul său, unul, două, trei zile de post, de completare fiecare aceeaşi lungime de randament din proces. O creştere suplimentară, în timp ar trebui să fie făcute după intervale mai lungi. Treptat, puteţi aduce foame la şapte zile. Ţineţi ar fi de dorit o dată la şase luni. Mai multe foame prelungită acasă (cel puţin până când cele două nu ar trebui să stăpânesc) nu este recomandată.

Sănătate şi proprietăţile medicale de repaus alimentar bazat pe faptul că, în lipsa de produse alimentare care provin din afara organelor digestive şi Analizee cu sistemul într-un regim de "recuperare", şi a organismului de a susţine activeaza sistemul endocrin şi începe să se dizolve, împărţiţi-l în nutrienţi ca ceea ce nu are nevoie imediat. Acest lucru face posibil să se recomande foamete ca o modalitate de a combate neoplasm nedorite. Metodologic efectuate în mod corespunzător "postovanie periodice", cu excepţia rezultate terapeutice directe, conduce la efecte suplimentare, cum ar fi de curăţare a organismului, eliberaţi-l din zgură, întinerire.

Wikipedia afirmă că trecerea voluntară omului de foame este critic şi determină succesul de tratament, deoarece "defineşte starea de stres controlate, în care pacientul ridică numeroase mecanisme sanogenesis suprimată, de obicei, tratamentul medicamentos convenţional. Deci, nu face un barbat de foame, să-ţi fie o alegere constienta.

http://www.chaskor.ru/p.php?id=357