Foamea timp de trei zile vă va îmbunătăți sistemul imunitar

/ Vizionări: 2294

Голод в течение трех дней обновит вашу иммунную системуГолод в течение трех дней обновит вашу иммунную систему

În ultimele studii, publicate în ziarul The Telegraph, se spune că înfometarea timp de trei zile va ajuta la restabilirea sistemului imunitar al omului, indiferent de vîrsta lui. Această descoperire a fost făcută de o universitate din Carolina de Sud, iar oamenii de știință cred că această realizare este foarte semnificativă.

Oamenii de știință au descoperit ca înfometarea provoaca celulele stem să producă noi celule albe în sînge care ajută la combaterea infecțiilor. Acest lucru poate fi foarte util pentru persoanele care au imunitate slabă: pacienții care fac un curs de chimioterapie, precum și persoanele în vîrstă, ale căror sisteme imunitare devin mai slabe odată cu înaintarea în vîrstă și ei nu sînt capabile să lupte cu boala.

Walter Longo, co-autor și profesor la USC Davis School of Gerontology, a declarat: "Cînd vă este foame, organismul dumneavoastră încearcă să economisească cît mai multă energie posibilă. Singura modalitate de a face acest lucru este de a recicla toate celulele inutile ale sistemului imunitar, în special cele care au fost afectate.

Longo a mai adăugat că: "Dacă activitatea sistemului imunitar este afectată din cauza chimioterapiei sau a îmbătrînirii, înfometarea vă vă ajuta cu siguranță la restabilirea completă a sistemul imunitar".