Frigul contribuie la pierderea în greutate

/ Vizionări: 3410

Frigul contribuie la pierderea în greutate 

 

Înotul pentru pierderea în greutate
Înotul pentru pierderea în greutate

Noile cercetări relevă faptul că frigul vă poate ajuta să piardeți în greutate. Oamenii de știinta canadieni au descoperit că temperaturile scăzute activează rezervele de grăsime maro în organism, care, la rîndul său, arde caloriile.

Potrivit specialiştilor, în corpul uman există două tipuri de grăsime: una albă şi alta maronie, cu funcţii total diferite. Mai precis, în timp ce grăsimea albă se depune şi, în exces, este nocivă pentru organism, cea maro are drept principal rol favorizarea arderilor în corp, fie pentru a ţine de cald (în cazul nou-născuţilor, care au o cantitate mai mare de grăsime maro decât adulţii), fie pentru a ne scăpa de excesul de calorii aduse prin alimentaţie.

Nu se cunoaşte dacă este posibil de mărit rezervele de grăsime maro din organism. Cu toate acestea, cercetătorii au decis să se concentreze pe problema activării grăsimii maro pentru ca ea să ardă grăsimile dăunătoare. Şi se pare că au găsit răspunsul: soluția este frigul.

Cheile de la pierderea în greutate se află în lucrurile simple
Cheile de la pierderea în greutate se află în lucrurile simple

În nou experiment al cercetătorilor din Quebec, Canada, a constatat că, atunci cînd indivizii sănătoşi au fost expuși la frig, viteza de circulație a grăsimii maro a crescut. Pentru experiment endocrinologul Andre C. Carpentier a ales şase bărbaţi tineri sănătoşi, dintre care unii au avut greutate normala, unii au fost supraponderali şi alții obezi.

Cercetătorii au măsurat cantitatea de grăsime maro la bărbati, iar apoi le-au pus costume reci. Ei au coborît temperatura pînă cînd temperatura pielii participanţilor a ajuns la 3,8 grade Celsius, dar temperatura internă a rămas aceeaşi. În timpul expunerii la frig participanţii au început să tremure uşor.

Cercetătorii au descoperit că odată ce barbații se răceau se activiza grăsimea maro şi ardea caloriile. După cum s-a dovedit, aceşti oameni au fost capabili de a arde aproximativ 250 de calorii suplimentare timp de 3 ore. E de 1,8 ori mai multe calorii decît dacă s-ar fi odihnit.

Cercetătorii spun ca sînt necesare studii suplimentare pentru a înțelege modul în care frigul afectează pierderea în greutate, dar ei nu recomandă în mod deliberat răcirea, în scopul de a pierde în greutate, deoarece încă nu sunt cunoscute consecințele pe termen lung.

 

 

Sursa: moldovenii.md