Fructe confiate sunt folositoare? Sfaturi şi fapte interesante despre dulciuri din fructe

/ Vizionări: 19292

Fructe confiate sunt folositoare? Sfaturi şi fapte interesante despre dulciuri din fructe 

 

Ce înseamnă fructe confiate?

 

Fructe confiate sunt fructe de pădure sau legume, fierte într-un sirop de zahăr, separate de el şi uşor uscate. Fructele confiate de calitate, în conformitate cu standardele de stat, trebuie să conţină mai puţin de 80% din substanţă uscată şi în nici într-un caz nu trebuie să se asemene cu dulceaţă. Fructele glasate, lipite într-un cocoloş, sunt considerate defecte.

 

De ce fructele zaharisite sunt atât de strălucitoare şi de frumoase

Fructele confiate naturale au un aspect mult mai palid, decât omologii lor vopsiţi chimic, dar sunt utile. Sunt de culoarea produsului din care ele se fabrică.

O culoare aprinsă şi nefirească redau, de obicei, coloranţi artificiali, pe care producătorii fără scrupule adaugă la sirop în procesul de gătit. Gustul produsului nu este afectat, dar şi sănătatea nu se fortifică.

 

Fructe confiate sunt folositoare? Sfaturi şi fapte interesante despre dulciuri din fructe 

 

Fructe confiate sunt utile

Nutriţioniştii învinuiesc fructele confiate în cantităţi excesive de zahăr. Da, zahărul în ele este destul, dar şi foloase totuşi sunt: fructele confiate conţin o cantitate mare de fibre necesare pentru digestie, precum şi vitamine şi minerale. Prin urmare, nutriţioniştii recomandă să înlocuim bomboane cu dulciuri confiate.

 

Din ce sunt făcute fructele confiate verzi

Deseori, vânzătorii susţin că fructele zaharisite de culoare verde sunt făcute din kiwi . De fapt, este doar un ananas vopsit. Mai exact, miezul lui.

Inelele moi şi delicioase se vând ca ananase uscate, iar din măduva dură mai ieftină se fac fructele confiate mai ieftine, pe care vânzătorii lipsiţi de scrupule, pot da drept kiwi sau, să zicem, mango.

 

Fructe confiate sunt folositoare? Sfaturi şi fapte interesante despre dulciuri din fructe 

 

Legume confiate

Fructele confiate se prepară şi din unele legume, cum ar fi napi, morcovi, sfeclă şi dovleac. Dar este dificil de a usca complet legumele, fierte în sirop de zahăr, prin urmare producătorii deseori toarnă ciocolata deasupra legumelor confiate. Sunt un fel de bomboane de ciocolată cu umpluturi delicioase şi utile.

 

Cum să alegem fructele confiate de calitate

Pentru a determina calitatea fructelor confiate, putem le atinge cu mâna printr-un ambalaj de celofan. Fructele confiate de înaltă calitate la apăsare nu trebuie să emană lichid.

În acelaşi timp, fructele confiate nu ar trebui să fie prea zaharisite sau prea tari. Astfel de fructe confiate pot apărea din încălcări ale procesului tehnologic sau în timpul depozitării îndelungate.

Este mai bine să cumpăraţi fructele confiate nu la cântar, ci în ambalajul de fabricare, acest lucru asigură puritatea produsului, deoarece ele nu pot fi spălate.

 

Cum se păstrăm fructele confiate

Păstraţi fructele confiate într-un loc răcoros şi uscat. Ele sunt unul din puţinele produse care nu se deteriorează la deferenţa de temperatură.

Fructele confiate de calitate şi după o congelare la temperaturi joase au un aspect perfect.

 

Unde sunt utilizate fructele confiate

Fructele confiate sunt folosite ca umplutură pentru aluat de pişcot, de chec, de cozonac, de biscuiţi, de drojdie, şi ca un element separat de înfrumuseţare pentru a decora prăjituri, rulade, foi de aluat. Pentru deserturi se folosesc ca umplutură şi decor în acelaşi timp.

 

Fructe confiate sunt folositoare? Sfaturi şi fapte interesante despre dulciuri din fructe 

 

Valoarea nutritivă şi compoziţia chimică a fructelor confiate

 

Valoarea nutritivă

* Proteine: 3 (g)

* Carbohidrati: 54.5 (g)

 

Vitamine în fructele confiate

Vitamina PP: 2,1 (mg)

* Beta-caroten: 1 (mg)

* Vitamina A : 166.6667 (mg)

* Vitamina B1 (tiamina): 0,03 (mg)

* Vitamina B2 (riboflavina) 0,2 (mg)

* Vitamina C: 5 (mg)

* Vitamina PP (echivalent de niacină): 2.598 (mg)

 

Micronutrienţi:

* Calciu: 115 (mg)

* Magneziu: 92 (mg)

* De sodiu: 141 (mg)

* De potasiu: 2043 (mg)

* Fosfor: 192 (mg)

 

Autor: Irina Maruşevskaia  

 

 

Sursa: 1c-club.com