Fructul longevității! Acest produs este folositor pentru persoanele cu vîrste între 30 și 50 de ani, cînd nivelul de hormoni se reduce treptat

/ Vizionări: 1996

Fructul longevității! Acest produs este folositor pentru persoanele cu vîrste între 30 și 50 de ani, cînd nivelul de hormoni se reduce treptat

Fructul logevității (astfel mai este numit cartoful dulce) stimulează dorința sexuală, normalizează fonul hormonal la femei. Acest produs este folositor pentru persoanele cu vîrste între 30 și 50 ani, cînd nivelul hormonal se reduce treptat.

Cartoful dulce este de cîteva soiuri, de aceea diferă la gust: uneori acest produs seamănă la gust cu nucile, dovleacul, iar alteori cu castanele și chiar bananele. Prezența fibrelor ajută la calmarea constipațiilor, ameliorează activitatea sistemului gastrointestinal, stimulează întărirea imunității și protejează organismul de răcelile frecvente.

OMG. Alimente destinate săracilor sau grija de sănătatea şi portofelul nostru
OMG. Alimente destinate săracilor sau grija de sănătatea şi portofelul nostru

Consumul cartofului dulce contribuie la normalizarea tensiunii arteriale, face vasele mai elastice, îmbunătățește circulația sîngelui, normalizează nivelul de colesterol în sînge. Datorită indicelui glicemic jos și cantității mici de calorii, cartoful dulce a devenit un produs dietetic. El poate fi consumat și de bolnavii de diabet zaharat și obezitate.

Fumătorii pot avea folos în urma consumului cartofului dulce, deoarece acest produs are multă vitamina A și C. Anume aceste vitamine lipsesc în organismul oricărui fumător.

De asemenea, cartoful dulce este un remediu eficient în profilaxia îmbătrînirii premature, ajută la prevenirea primelor riduri și menține pielea tînără.

Totodată, cartoful dulce este folositor pentru oamenii cu probleme ale sistemului nervos. De asemenea, acest produs are un efect benefic asupra sănătății oamenilor, activitatea căror implică stres. Cartoful dulce conține substanțe, ce ameliorează dispoziția și starea generală. Datorită acestui fapt, cartoful dulce este considerat un antidepresant eficient.

Prezența hidrocarburilor compuse în cartoful dulce contribuie la reducerea durerilor în mușchi, reduce spasmele musculare. Iar acest lucru este important pentru oamenii care se ocupă intens cu sportul și au un mod activ de viață.

Alte proprietăți benefice ale cartofului dulce:

Ameliorarea activității sistemului gastrointestinal;

Profilaxia artritei;

Reducerea probabilității dezvoltării maladiilor cardiovasculare;

Normalizarea activității stomacului;

Ameliorarea activității creierului;

Asanarea ochilor;

Profilaxia insomniei, nevrozelor;

Înlătură oboseala cronică;

Profilaxia maladiilor oncologice.

Cu ajutorul cartofului dulce poate fi reduce masa corporală, de aceea acest produs este unul dintre principalele în meniul celor ce doresc să scape de kilogramele în plus.

Denumirea vitaminei Cantitatea la 100 g % din norma zilnică

Vitamina C 2,4 mg 2,67

Vitamina B1 (Tiamină) 0,078 mg 5,2

Vitamina B2 (Riboflavină) 0,061 mg 3,39

Vitamina B3 (Niacină) 0,557 mg 2,785

Vitamina B6 (Piridoxină) 0,209 mg 10,45

Vitamina B9 (Acid folic) 11 mg 2,75

Vitamina A (Retinol) 709 mg 78,78

Vitamina K 1,8 mcg 1,5

În afară de vitamine, cartoful dulce conține și substanțe minerale.

Denumirea mineralului Cantitatea la 100 g % din norma zilnică

Fier 0,61 mg 3,39

Calciu 30 mg 3

Potasiu 337 mg 13,48

Natriu 55 mg 4,23

Magneziu 25 mg 6,25

Holin 12,3 mg 2,46

Seleniu 0,6 mcg 1.09