Fundația „EcoDava” face bilanțul anului 2016 (+VIDEO)

/ Vizionări: 1862
Tag-uri: , ,

Фонд «EcoDava», итоги 2016 года. На счету множество акций по уборке территорий и экологических экспедиций (+ВИДЕО)

Fundația pentru Dezvoltare Ecologică din Moldova „EcoDava”, într-un interviu pentru NOI.md, a făcut bilanțul anului 2016, în care a trecut proiectele pe care le-a realizat pe parcursul anului și a menționat ce planuri are pentru 2017.

Fiind o organizație ce se ocupă de implementarea și desfășurarea proiectelor de orientare ecologică, la fel ca și în alți ani, în 2016 „Ecodava” a reușit să organizeze seminare, conferințe, acțiuni de salubrizare și expediții ecologice ce țin de Republica Moldova.

Ministerul Mediului „justifică“ Primăria
Ministerul Mediului „justifică“ Primăria

Printre cele mai ample realizări ale anului, președintele Fundației, Oleg Sclifos, a menționat expediția ecologică „Țipova”, în cadrul căreia au inspectat zona din punct de vedere ecologic, au elaborat o hartă ecologică ce cuprinde traseul de la cascade pînă la rîul Nistru și nu în ultimul rînd au fost colectate și evacuate mai multe tone de deșeuri. Un alt proiect realizat de voluntarii Fundației a fost expediția în Orheiul Vechi, în care la fel s-a făcut curățenie.

O luptă crîncenă inițiată în acest an a fost și cea cu tăierea în masă a arborilor din capitală, dar și din alte zone verzi ale republicii. Reprezentanții „Ecodava” au organizat proteste, mitinguri pentru a nu permite distrugerea zonelor verzi care au mai rămas în țară.

Pentru a stopa fărădelegile și a rezolva măcar cîteva dintre problemele ecologice cu care se confruntă Moldova, „Ecodava” a apelat la ajutorul organelor competente în acest domeniu – Primăria Municipiului Chișinău, Ministerul Mediului, dar și la premierul Pavel Filip. Toate discuțiile care s-au purtat au rămas doar la nivel de plan, dar realizări concrete din partea organelor așa și nu au fost.

Fundația Ecologică „Ecodava” a pornit realizarea unui filmuleț despre rîul Bîc, care speră să devină o carte de vizită a Moldovei, dar și cu scopul de a sensibiliza populația țării în ceea ce privește grija față de acesta și de a nu-l transforma într-o gunoiște.

Pentru anul viitor, Fundația „Ecodava” își propune să continue cele începute în anul curent, iar pe lîngă aceste proiecte să realizeze altele noi.

AutorAlina Popescu-Para