Garmin ecoRoute — Software pentru navigator, care economiseşte combustibil

/ Vizionări: 3304

Garmin ecoRoute - Software pentru navigator, care economiseşte combustibil

 

Garmin ecoRoute - Software pentru navigator, care economiseşte combustibil

Compania Garmin, un producător bine-cunoscut de echipament de navigaţie, a dezvoltat un modul de software suplimentar, care va ajuta şoferului să economisească combustibil în timpul călătoriei.

Noul program va ajuta şoferului să aleagă cel mai optim traseu, din punct de vedere al economiei de combustibil, va calcula kilometrajul, consumul de combustibil şi eficienţa economică a călătoriei.

Navigatorul modern de automobile GPS chiar şi fără module suplimentare oferă o creştere semnificativă a eficienţei consumului de combustibil auto, deoarece reduce riscul de eroare la selectarea celui mai scurt traseu. Conducătorul auto nu numai că economiseşte pe găsirea traseului corect, dar, de asemenea, se opreşte mai puţin pentru a verifica itinerarul cu harta: navigatorul "conduce" vehiculul pe ruta în timp real.

Noul software, de asemenea, vă permite nu numai să selectaţi cel mai scurt şi mai rapid traseu, dar şi să luaţi în considerare posibile  frânări şi accelerări, de exemplu, la răscrucile drumurilor. Având în vedere că cea mai optimă rută, din punct de vedere al economiei de combustibil, este ruta cu numărul minim de opriri şi cu o medie constantă de viteză, apoi itinerarul cel mai scurt nu este întotdeauna cel mai ieftin şi mai rapid.

Funcţia de calculare a consumului mediu de combustibil va fi de interes pentru cei, care nu au astfel de funcţie în computer de bord. ecoRoute păstrează datele privind toate călătoriile şi volumul de combustibil folosit. Aceste date permit computerului să recalculeze consumul de carburanţi în costul unui km parcurs, dacă conducătorul auto va indica preţul  la benzină.

ecoRoute face parte din Navigatorul Garmin Nuvi 1490T şi Garmin Nuvi 1210. Navigatorul 1490T conţine toate hărţile Europei şi caracteristicile suplimentare pentru a vă ajuta să alegeţi benzi rutiere corecte, precum şi avertismente cu privire la blocaje în trafic. Ambele sisteme sunt echipate cu Bluetooth pentru conectarea echipamentului de comunicare wireless (fără fir – trad.).

 

Garmin ecoRoute - Software pentru navigator, care economiseşte combustibil

Desigur, nici un navigator sau un software nu economisesc nimic, aceştia doar informează proprietarul despre oportunităţi de optimizare suplimentare. Şi studiile arată că, având informaţii reale despre  consumul de combustibil sau energie electrică consumată, oamenii, în cele mai multe cazuri, reacţionează corect – încearcă să reducă cheltuielile. Astfel de indicatori, fiind dispozitive destul de simple, totuşi transmit constant informaţii importante la care utilizatorul se gândeşte foarte rar, şi doar atunci când este necesar să plătească facturile, iar în cazul în care acestea sunt calculate prin cardul de credit, atunci şi acest eveniment nu se produce.

 

 

Sursa