”Gas Natural Fenosa” intenţionează să implementeze în Moldova proiecte de energie eoliană

/ Vizionări: 4808

”Gas Natural Fenosa” intenţionează să implementeze în Moldova proiecte de energie eoliană

 

”Gas Natural Fenosa” intenţionează să implementeze în Moldova proiecte de energie eoliană

 

Compania spaniolă "Gas Natural Fenosa" studiază posibilităţile lansării producerii de energie eoliană în Moldova. Potrivit comunicatului serviciului de presă al Guvernului, o declaraţie în acest sens, în cadrul unei întrevederi cu prim-ministrul R. Moldova, Vladimir Filat, a făcut directorul Departamentului Corporativ de Strategie al Companiei spaniole "Gas Natural Fenosa" pentru Europa şi Asia, Ramon Linares.

Acesta a subliniat că se află în cunoştinţă de cauză privind situaţia din Moldova, deoarece între anii 2005-2007 a activat în calitate de preşedinte al Companiei "Union Fenosa" în Moldova. Ramon Linares a specificat că, datorită noilor tehnologii, energia eoliană scade în preţ cu o viteză incredibilă şi devine tot mai populară. Potrivit acestuia, în Spania sînt zile cînd jumătate din energia consumată este de provenienţă eoliană. Ramon Linares a mai subliniat că Republica Moldova trebuie să aibă surse proprii de generare a energiei electrice, iar compania ”Gas Natural Fenosa” analizează posibilitatea de a investi în instalaţii eoliene din Republică.

Ramon Linares a mai accentuat că ”Gas Natural Fenosa” este o întreprindere integrată din sfera energetică, care activează în domeniul distribuirii gazului şi energiei electrice, precum şi al producerii energiei electrice. Compania este reprezentată în 25 de ţări de pe 5 continente ale lumii, iar în cadrul acesteia activează circa 20 de mii de angajaţi, compania deservind peste 20,5 milioane de clienţi, Capacitatea totală a tuturor întreprinderilor corporaţiei este de 18 mii MW de energie electrică şi 30 mld. metri cubi de gaze. Cifra de afaceri a companiei în întreaga lume este de 53 mld. euro.

 

 

Sursa: noi.md