Gătim într-un dovleac

/ Vizionări: 2748
Tag-uri: , ,

каша в тыкве

 

Terci într-un bostan

Proprietatile curative ale dovleacului
Proprietatile curative ale dovleacului

Este foarte simplu să gătim terci în dovleac după această rețetă. Mai întâi de toate, este necesar de a alege dimensiunea potrivită a fructului. Dovleacul va trebui să fie pus în cuptor, așa că unul prea mare nu ne convine. Pentru rețeta noastră avem nevoie de un bostan rotund și dulce, deși alte forme sunt de asemenea bine venite. Este recomandat să nu utilizați un dovleac decorativ, căci gustul pulpei sale lasă de dorit.

Pentru umplutură, care și este de fapt terciul, putem lua mei sau orez. În plus, acolo vom adăuga pulpa de bostan, felii de morcovi și, la dorința Dvs., caise uscate sau stafide. Ca și la orice alt terci vom adăuga lapte și unt. Următoarea rețetă este doar una dintre opțiuni. Principalul moment e să urmăriți secvența descrisă.

Rețeta preparării terciului într-un dovleac:

Ingrediente:

Dovleac – o bucată

Mei – o cană sau două

Morcovi – una sau două bucăți

Unt

Lapte – un păhar

Zahăr

Sare

Modul de preparare:

Tăiem cu grijă partea de sus a dovleacului și facem un "căpăcel", cu băgare de seamă eliminăm semințele, scoatem cu o lingură pulpa și o punem într-un castron separat, lăsând grosimea peretelui de aproximativ un centimetru și jumătate.

Fierbem grâul până se face aproape gata.

Meiul se amestecă cu pulpa tocată de dovleac și cuburi mici tăiate de morcov, se adaugă sare și zahăr.

Punem dovleacul pe o foaie de copt, îl umplem cu umplutură pe jumătate, adăugăm lapte și punem un pic de unt. Închidem dovleacul cu capacul obținut.

Punem la coacere până când bostanul e gata.

Când dovleacul se va coace, se va înmuia și se va micșora în dimensiuni, iar coaja va deveni strălucitoare. Acum putem scoate produsul nostru din cuptor, scoate capacul, pune în terci cald încă o bucățică de unt și chema familia și oaspeții pentru a ne bucură de o minune de terci în dovleac!

Dovleacul copt se taie foarte ușor în bucăți cu tot cu coajă, ca o plăcintă sau tortă. Poftă Bună!