Gaura de ozon de peste Antarctica pentru anul a crescut semnificativ

/ Vizionări: 6182

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

RIA Novosti.

Antarctica Piaţa gaura din stratul de ozon de peste Antarctica, în 2008, a crescut semnificativ în comparaţie cu datele pentru toamna anului trecut, potrivit Agenţiei Spaţiale Europene (EKA).

an, gaura de ozon Acest peste Polul Sud a ajuns la 27 milioane km pătraţi, în timp ce în octombrie 2007, dimensiunea acesteia a fost de 25 milioane de kilometri pătraţi, a declarat raportul, care descrie datele obţinute din satelit Envisat.

În 2006, zona gaura de ozon a fost estimată la un record 29.5 milioane km patrati, a declarat EKA.

Spre deosebire de molecula diatomic "obişnuite" de oxigen (o2), molecule de ozon triatomic (D3). Ozonul este format prin absorbţia de oxigen, pe unde scurte ultraviolete majoritatea radiaţiilor solare. Concentraţia maximă a ozonului atmosferic este atinsă la o altitudine de 20-25 km (în stratul de ozon), unde densitatea de ozon este de zece ori mai mare decât densitatea scoarţei terestre. Stratul de ozon împiedică radiaţii cosmice cel mai mult.

Cu pierderea de ozon, care serveşte ca un filtru din partea cea mai periculoasă de radiatii ultraviolete, creşte posibilitatea de a cancerului de piele şi cataracte la om. În plus, radiatie solara intensa prejudiciază flora şi fauna din ocean.


A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137