Geamurile din PVC — ucigaşi ascunşi

/ Vizionări: 2350

Пластиковые окна - тихие убийцы

 

Potrivit experţilor ruşi în ventilare şi microclimatul din încăperi, ferestrele din PVC, ventilatoarele de evacuare şi aparatele de aer condiţionat, care împiedică accesul aerului curat în încăpere, au un impact negativ asupra sănătăţii omului.

Ferestre cu răcire lichid permit să uităm de aer condiționat
Ferestre cu răcire lichid permit să uităm de aer condiționat

În afară de compuşii toxici care se evaporă de pe suprafaţa mobilierului şi din materialele de finisare şi nu au unde să se disperseze, geamurile din PVC măresc gradul de concentraţie în aer a prafului, produselor de ardere şi a emisiilor de la tehnica de uz casnic, cum este radonul. În încăperile cu ventilare insuficientă se formează un climat cu o umiditate şi temperatură sporită. Acest mediu este favorabil pentru dezvoltarea mucegaiului şi a diverşilor microbi. Aparatele de aer condiţionat şi ventilatoarele doar înrăutăţesc situaţia. În opinia savanţilor germani, creşterea morbidităţii prin astm, alergie, boli cutanate şi cancer în ultimii decenii se explică prin climatul nesănătos în apartamentele moderne.

Fanta de aerisire rezolvă doar parțial problema. Specialiştii recomand populaţiei să renunţe la ferestrele PVC în favoarea geamurilor din lemn, care asigură ventilarea calitativă sau să instaleze ferestre PVC cu supape de ventilare.

 

Sursa