Georgia Tech University dezvoltă celule solare în întregime din plastic

/ Vizionări: 6838

Georgia Tech University dezvoltă celule solare în întregime din plastic 

 

Husa pentru iPhone pe baterii solare
Husa pentru iPhone pe baterii solare

Creşterea în continuare a energiei solare este constrînsă de livrările siliciului policristalin, material care este utilizat în mod tradiţional pentru fabricarea celulelor solare. În 2006, doar jumătate din siliciu policristalin, produs industrial, a fost utilizat pentru generarea energiei electrice din sursele regenerabile. În 2008, 12 uzine au produs polisiliciu necesar pentru fabricarea celulelor solare de calitate. În 2011, industria a crescut producţia materiei prime pentru celulele solare, dar acest lucru nu poate continua la nesfîrşit. Din fericire, cercetătorii de la Georgia Tech University, în colaborare cu colegii lor din Centrul de Fotonică Organică şi Electronică (COPE), au dezvoltat o noua tehnologie pentru a crea celule solare bazate numai pe plastic.

 

Într-adevăr, oamenii de ştiinţă au dezvoltat o metodă care poate fi universală pentru reducerea funcţiei de lucru a conductorului. Ei au acoperit un strat subţire de polimer special pentru conductor (1 - 10 mm grosime), creând un dipol puternic de suprafaţă. Astfel, oamenii de ştiinţă au creat "prima în lume celulă solară pe deplin din plastic" - un handler stabil în aer şi eficient (cursor, în contextul dat semnal - trad.), cu o funcţie de muncă redusă. Crearea unei celule solare din plastic poate schimba standardele procesului de producţie pentru imprimantele electronice, eliminînd anumite restricţii.

Internet pe baterii solare în Ţariţino
Internet pe baterii solare în Ţariţino

În prezent, imprimantele electronice sunt foarte răspîndite datorită capacităţii de a produce o varietate de dispozitive electronice funcţionale, cu ajutorul metodei de imprimare a schemelor electronice pe substrat de rulou. În special, acest proces este folosit de mult timp pentru a crea celule solare organice şi diode emiţătoare de lumină (OLED), care formează ecrane pentru dispozitivele portabile.

Potrivit lui Bernard Kipeelena din Georgia Tech University, pentru producerea celulei solare din plastic au fost folosiţi polimeri ieftini, uşor disponibili şi ecologici, care pot fi aplicaţi în tehnologia existentă de imprimare de rulou. Acest lucru conţine un avantaj important al noilor celulelor solare din plastic: costul lor va fi semnificativ mai mic, decît cel al celulelor solare convenţionale din siliciu policristalin.

 

 

Sursa: zelife.ru

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137