Germania pregătește interzicerea cultivării organismelor modificate genetic

/ Vizionări: 1574

Германия полностью запретила ГМО

Germania a inițiat demersurile pentru a opri cultivarea organismelor modificate genetic în conformitate cu noile norme ale Uniunii Europene. Ministrul german al Agriculturii, Christian Schmidt, a informat reprezentanții landurilor germane cu privire la intenția sa de a spune UE ca Germania va face uz de noi reguli pentru a opri cultivarea plantelor modificate genetic, chiar dacă soiurile au fost aprobate de UE.

Potrivit Ministerului german al Agriculturii, statele membre UE trebuie să informeze Comisia până la data de 3 octombrie 2015 dacă optează pentru interzicerea sau aprobarea cultivării de OMG. În scrisoarea sa, oficialul german subliniază că are intenția de a continua politica de interzicere a cultivării organismelor modificate genetic în Germania. În plus, Schmidt a cerut autorităților landurilor germane să îi comunice până la data de 11 septembrie dacă regiunile lor vor interzice și ele cultivarea de OMG.

Un fost inginer în genetică alimentară vorbește despre pericolele OMG
Un fost inginer în genetică alimentară vorbește despre pericolele OMG

Statele europene au păreri împărțite față de organisme modificate genetic chiar dacă acestea sunt cultivate pe scară largă în America și Asia. În timp ce Marea Britanie este favorabilă, multe alte state membre UE, inclusiv Franța și Germania, se opun. În ultimii 14 ani, în Uniunea Europeană doar patru OMG-uri au fost autorizate pentru cultură, însă doar unul singur mai este cultivat și în prezent, soiul de porumb MON810, dezvoltat de compania american Monsanto.

Doar cinci cultivatori de OMG în România

Potrivit Centrului de Informare asupra Organismelor Modificate Genetic, România este o țară în care culturile de porumb au devenit o tradiție, deținând un patrimoniu genetic valoros de varietăți tradiționale de porumb. Cele aproximativ 3 milioane de hectare cultivate cu porumb nemodificat genetic sunt expuse contaminării.

 

Sursa: green-report.ro

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137