Germania vrea să-şi plătească cetăţenii să folosească energia

/ Vizionări: 760
Tag-uri: ,

Немцы начнут зарабатывать на использовании электричества!

Producătorii de energie din Germania sunt gata să-şi plătească clienţii să utilizeze electricitate în acest weekend, când se estimează că producţia de energie eoliană va atinge un nivel record. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Energia eoliană umflă facturile românilor Ar fi pentru prima dată în acest an când preţul mediu va fi negativ pentru o zi întreagă, nu doar pentru anumite ore.

Se estimează că producţia de energie eoliană va urca la un record de duminică, creând mai mult decât este necesar, motiv pentru care preţul energiei electrice va fi sub zero, arată datele brokerilor, citate de The Independent. Operatorii reţelei germane încearcă să menţină echilibrul între cantitatea de energie utilizată şi cea produsă atunci când turbinele eoliene produc cantităţi mari de energie. Altfel, s-ar genera preţuri negative care înseamnă că producătorii trebuie fie să închidă centralele electrice pentru a reduce aprovizionarea, fie să plătească consumatorilor pentru a scoate energia electrică din reţea.

Revoluţia energetică: cum Germania va deveni o republică de 2000 W
Revoluţia energetică: cum Germania va deveni o republică de 2000 W

Producţia de duminică, egală cu cea produsă de 40 de reactoare nucleare Producţia eoliană este estimată să atingă 39,190 megawaţi la ora 7:00 duminică, echivalentă cu producţia a aproximativ 40 de reactoare nucleare şi suficientă pentru a satisface mai mult de jumătate din cererea totală a Germaniei. Turbinele eoliene onshore au reprezentat aproape o treime din capacitatea de putere instalată a Germaniei la sfârşitul lunii iunie, statul fiind pregătit să crească numărul instalaţiilor noi cu 9% în acest an, potrivit federaţiei industriale BWE. Energia eoliană furnizează în prezent aproximativ 10% din energia electrică a Europei şi se aşteaptă să crească în continuare. Producţia de energie eoliană germană a atins un record 38.370 megawaţi pe 18 martie.

 

Sursa: adev.ro/oyjdlz