Germenii de floarea soarelui pot trata chiar şi cancerul!

/ Vizionări: 1828

Молодые ростки подсолнечника вылечат даже рак!

Consumul germenilor de plante se mai numeşte şi alimentaţie vie. O asemenea alimentaţie este foarte utilă pentru organism pentru că germenii conţin cu mult mai multe substanţe hrănitoare decît fructul sau planta.

Mai jos vă aduc spre atenţie o istorioară relatată de un prieten, care m-a impresiona (e o istorie în istorie). „M-am întîlnit cu un prieten vechi, cîntăreţ, pe care iniţial nici nu l-am recunoscut. Omul avea peste 40, iar pe faţă niciuni rid, tenul e curat, roz. Ca a unui copil.

Acum cîţiva ani el am mers în satul său natal, i-au arătat un bărbat şi l-au întrebat cîţi ani are. „Vreo 60”, a spus el.

„Ba bine că nu, are 97!”

Iar bătrînul şi-a povestit propria istorie:

„Cînd aveam 40 de ani, mi-au pus diagnoza: cancer duodenal în faza a 3-a. Am început să mă pregătesc de moarte, dar un moşneag m-a salvat şi avum nu mă ia nicio boală, dar şi familia s-a însănătoşit. Mi-am salvat mătuşa de cancer.

Etichetarea tip semafor a alimentelor: Rosu – pericol pentru sanatate, verde – numai bun de mancat
Etichetarea tip semafor a alimentelor: Rosu – pericol pentru sanatate, verde – numai bun de mancat

Îţi spun acuş reţeta, dar mai întîi răspunde: „Ai auzit că după ce se coace răsărita, cîmpul trebuie lăsat să se odihnească cel puţin trei ani? Asta pentru că floarea soarelui ia foarte multă energie din pămînt şi trebuie să se acumuleze o nouă energie ca să crească o nouă roadă”.

Iată reţeta, pe care mi-a dat-o moşul:

„Iei 5 linguri de seminţe crude de floarea soarelui (soiul nu din „cele mai cele”, dar mediu, nu chiar măşcate, dar nici prea mărunte), le pui într-un borcan şi torn apă crudă peste ele, ca să le acopere şi închizi borcanul. Peste o zi, plantez seminţele încolţite în pămînt. Aşa ele cresc cinci zile. Apoi le tai până la rădăcină, iar ce rămîne, amesteci cu solul. Germenii tăiaţi trebuie consumaţi cruzi, separat sau ca adaos la terci sau salată. Norma zilnică este 50 de germeni (Se presupune că în fiecare lingură sînt cîte 10 seminţe), Şi aşa în fiecare zi”.

Verdeața este mai folositoare decît unele fructe și legume
Verdeața este mai folositoare decît unele fructe și legume

Pentru seminţe se pot folosi containere din plastic, iar pămîntul se schimbă de două ori pe an.

Şi ştii, continuă cîntăreţul, cît de interesant este să plantezi seminţele cu mîinile tale (el trăieşte în oraş) şi să vezi cum cresc. E ca o meditaţie, calmează. Vii de la concerte sau repetiţii, iar acolo atîţia nervi! Te aşezi şi pregăteşti o nouă porţie de seminţe şi revii la starea normală. Iată aşa, împreună cu familia, ne energizăm.

Şi iată, continuă relatarea prietenul meu – am încercat şi eu. Nu demult s-a copt un nou lot. La gust s-au dovedit a fi plăcuţi, au am mîncat germenii cu terciul de hrişcă la dejun. Şi ştii, eu nu am simţit foame timp de 4 ore! De dimineaţă! De obicei, pe la unul deja cauţi lingura, dar aici! Şi mai ştii: eu fumez, păi nici nu am avut dorinţa de a fuma!”