Gheorghe Șalaru: Să acționăm pentru salvarea patrimoniului natural

/ Vizionări: 2248

Георгий Шалару: Необходимо спасти природное достояние

 

 

Ministrul Mediului, Gheorghe Șalaru, vine cu un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, marcată azi în toată lumea.

 

”Depinde de fiecare dintre noi să păstrăm Pămîntul o planetă vie, să reducem poluarea, să producem energie cu resurse regenerabile, să păstrăm resursele naturale, pentru că ele reprezintă sursa vieții”, a accentuat ministrul, menționînd necesitatea ”de a acționa unitar pentru salvarea patrimoniului nostru natural, pe care avem datoria de a-l lăsa nealterat generațiilor viitoare”.

În acest an, Ziua Mediului are ca temă ”economia verde” – procesul de producţie prin care resursele naturale sînt protejate. ”Economia verde” este o alternativă durabilă pentru creşterea economică a fiecărui stat și poate contribui la limitarea riscurilor de mediu, care, pe termen lung, pot avea un impact major asupra vieţii.

În contextul Zilei Mondiale a Mediului, instituțiile din subordinea autorității publice centrale de mediu au organizat mai multe activități, la care au participat elevi, ONG-uri de mediu şi reprezentanţi ai APL. În cadrul acțiunilor au fost acordate diplome celor care s-au remarcat în domeniul protecţiei mediului.

Amintim că în Republica Moldova, printr-o hotărîre a Guvernului, din 2 iunie 2010, ziua de 5 iunie a fost proclamată sărbătoare profesională – ”Ziua lucrătorilor din domeniul protecției mediului”.

Ziua Mondială a Mediului se sărbătoreşte în mai bine de 100 de ţări ale lumii.

 

 

 

Sursa: noi.md

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137