Gheţarilor din Antarctica au accelerat mişcarea spre mare.

/ Vizionări: 5992

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Antarctic Oamenii de ştiinţă care lucrează în Antarctica au descoperit că viteza de ghetari din Antarctica de Vest, oceanul a crescut accentuat, rapoarte Broadcasting Corporation BBC. Dacă această tendinţă va continua, ar putea duce la o creştere semnificativă a nivelului mării la nivel mondial, potrivit cercetătorilor britanici Julian Scott şi Rob Bingham, care a petrecut în corturi pe continent cunoscut putin 97 zile.

Folosind un sonar, ei sunt "translucide" gheata pentru a detecta urme de mişcare de masă de gheaţă de pe suprafaţa continentului. Efectuate studii seismice bine şi observaţiile de la sateliţi. Ca urmare a observaţiilor relevat faptul că în 90 ani de circulaţie a ghetarului accelerat până la 1% anual, în timp ce în această cifră sezon a fost de 7%.

În cazul în care gheţarul continuă să se mişte cu acceleraţia, spun oamenii de stiinta, este unul dintre Tales Pine Island - cel mai mare ghetar din vestul Antarcticii ar putea creşte nivelul mării cu 25 centimetri. gheţarii din apropiere, de asemenea, coboară la mare într-un ritm accelerat, şi dacă acest lucru întreaga zonă ar cădea în mare, nivelul oceanelor va creşte cu 1,5 metri.

Sursa: Vesti.ru /

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137