Giants Damba: Legende şi Ştiinţă

/ Vizionări: 6152

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Muntii Antrim sunt situate pe est-insulei de nord a Irlandei, pe Canalul de Nord, care leaga Oceanul Atlantic cu Marea Irlandei. Acestea sunt mici, doar 500 de metri mai sus, si a construit de bazalt negru, este un produs de vulcani vechi.

Дамба Гигантов: легенды и наука

De la poalele munţilor până la mare 150 de metri distanţă de barajul, căptuşite cu blocuri hexagonale, fiecare dintre care are aproximativ o jumătate de metri în diametru. Înălţimea barajului deasupra suprafeţei mării este de aproximativ 6 metri, şi este alcătuită din coloane de bazalt 40000 despre. Se pare că unele gigant fabulos decis sa construiasca un drum prin strâmtoarea, dar din anumite motive a fost distrus.

Дамба Гигантов: легенды и наука

Celtii antic care a trăit în Irlanda o singură dată, pus pe Giants Dambe câteva legende. Se spune unul dintre ei, el a construit drumul gigant Finn McCool, se pregăteşte să atace duşmanul său, de asemenea, gigantul Finn Gall, care a trăit în Hebride. McCool bată harnic poli una după alta, până în barajul a fost finit nu, şi apoi să fundul mării în jos să se odihnească şi a aduna tăria înainte de lupta.

Дамба Гигантов: легенды и наука

Cu toate acestea, Finn Gall gasit drumul lor prin strâmtoarea şi a decis să bată adversarului. Revenind la malul opus, el a observat un uriaş adormit, şi a întrebat femeia trece prin, şi nu dacă acesta McCool. Femeie, care a fost soţia lui Finn McCool, cercetat, a declarat ca a fost fiul său, care este greu de până la brîu la tatăl său. Finn Gall a fost atât de speriat că a fugit, distrugând un baraj. Numai ei acasă, el nu a atins astfel încât să nu trezesc McCool ...

Дамба Гигантов: легенды и наука

Desigur, oamenii de ştiinţă cautat o explicaţie a fenomenului. Unii credeau că valul a fost revelat aici padurea de bambus împietrit, în timp ce alţii au susţinut că acest cristale mari format în mare, în cele mai vechi timpuri. Dar victoria în disputa suporterii vulcanic Baraje Giants. lavă a început să erupă solidifica în partea de jos, formând fisuri pe suprafaţa pe care a format un imens si hexagoane. O astfel de educaţie poate fi văzut în alte locuri ale planetei noastre, de exemplu, în largul coastei din California.

Дамба Гигантов: легенды и наука

Multi turisti care vizitează locuri locale, nu numai pentru a admira crearea magnific a naturii, ci, de asemenea, fericit pentru a asculta pub-uri locale de lucrări nepieritoare a înţelepciunii populare.

Дамба Гигантов: легенды и наука

Дамба Гигантов: легенды и наука

Дамба Гигантов: легенды и наука

Sursă