Globule de seminţe. Ingrediente — Sol

/ Vizionări: 8018

Globule de seminţe. Ingrediente - Sol

Jim Bones: "Un amestec de sol şi de compost, pe care am adăugat în globule de seminţe, este elementul cel mai important, poate chiar mai important, decât seminţe! Fără microbii de sol - omuleţii care fac solul fertil - rata de succes a globulelor de seminţe ar fi foarte joasă în clima uscată sau pe pământ, care din motive oarecare a pierdut fertilitatea.

Majoritatea plantelor în sol au parteneri foarte specifici. Mi se pare util să colectez o parte de sol local de sub stratul de suprafaţă şi zona de rădăcină de sus, unde trăieşte cea mai mare parte a ciupercilor benefice. Eu adaug aceste forme de viaţă  în răzoare mici de compost, necesare pentru "creşterea" materialului utilizat direct în globule de seminţe.

Fukuoka a obţinut cultura în mod steril în laborator, în care creşteau ciuperci. Eu cred că, fertilitatea solului înseamnă foarte mult. Mi se pare, de asemenea, că este necesar de a menţine amestecul de bile de seminţe la fel de uscat, cât este posibil, care va permite să facă bile de seminţe tari şi drepte. Dacă seminţele vor devini prea umede în proces, sau nu se vor usca destul de repede, ele se pot înăcri, fermenta şi să nu mai crească".

Globule de seminţe. Ingrediente - SolAdăugarea solului asigură disponibilitatea nutrienţilor suplimentari pentru răsad, după ce rezerve de nutrienţi a seminţei se vor epuiza, şi ce este mai important, păstrează viaţa globulei de seminţe.

Aveţi grijă atunci când alegeţi compostul, pentru că, uneori, acesta conţine o mulţime de lucruri, care nu ar trebui să fie utilizate: plastic, îngrăşăminte, pesticide, seminţe şi microbe nedorite.

Compostul este, de asemenea, un mijloc de fixare a tulpinilor de miceliu, bacteriilor ale nodului de rădăcină (bacterii benefice) şi alte aditive.

Diferența între solul arat și unul ne arat (Video)
Diferența între solul arat și unul ne arat (Video)

Acesta ar trebui să fie uscat, condiţia, care este stipulată în toate reţetele ale globulelor de seminţe, acest fapt protejează seminţele de umflături şi germinare înainte ca acestea vor fi distribuite.

Viermi Coprolites pot fi o alternativă foarte bună pentru compost, deoarece aceştia conţin numai substanţe nutritive fantastice şi coconii de râme, dar de asemenea sunt libere de nuiele şi fibre (de exemplu, nu avem nevoie de cernere pentru omogenitatea structurii globulelor de seminţe).

De asemenea, poate prezenta interes adăugarea viermilor capsulate în compost ca o alternativă, deşi, ar trebui să vă asiguraţi că acestea sunt originari din zona în care aveţi de gând să întoarceţi seminţele.

Nu folosiţi niciodată amestec de sol. Este un pământ mort. Acest amestec poate fi, probabil, folosit pentru plante mici de cameră, dar nu este absolut potrivit pentru scopuri de regenerare, inclusiv cultivarea răsadurilor în pepiniere comerciale ale plantelor indigene.

 

În cadrul proiectelor pentru restabilirea mediului înconjurător întotdeauna este mai bine să utilizaţi solul local de pe teritorii pe care planificaţi să răspândiţi seminţe, în comparaţie cu alte tipuri de sol / compost.

În Grecia, Fukuoka a utilizat bumbac datorită proprietăţilor sale hidrofile, precum şi celuloză.

 

 

Sursa cu link pe sites.google.com


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.