Glumele pot vindeca

/ Vizionări: 3266
Tag-uri: ,

Glumele pot vindeca

 

Glumele pot vindecaStudiile arată că cele mai amuzante bancuri cauzează activitatea în centrele de recompensă ale creierului - neuronilor specifici care produc sentimente de plăcere.

Nouă remedii casnice care chiar funcţionează
Nouă remedii casnice care chiar funcţionează

Ştiind cum umorul afectează creierul, acesta poate fi utilizat pentru a trata pacienţii într-o stare vegetativă.

Oamenii de ştiinţă au scanat creierul voluntarilor pentru a compara ceea ce se întâmplă atunci când oamenii aud expresii uzuale şi glume. S-a constatat că centrul recompenselor lumina mult mai mult ca răspuns la umor. Mai mult decât atât, forţa de reacţie depindea de cît de amuzante aceste glume sunt găsite de fiecare din cei 12 pacienţi.

Cercetătorul Dr. Matt Davis din Cambridge, a spus că s-a descoperit modelul caracteristic al activităţii cerebrale atunci când în calitate de glumă a fost folosit un calambur. În timpul prelucrării jocurilor de cuvinte sunt implicate mai multe regiuni ale creierului decât în glume simple.

De exemplu, prelucrarea de către creier a unui astfel de umor complicat, ca comediile lui Shakespeare arată că limba contribuie la obţinerea plăcerii de la glumă.

Oamenii de ştiinţă remarcă că reacţia creierului la o glumă poate fi folosit ca un ghid pentru a înţelege oamenii care nu pot comunica în mod normal, şi poate ajuta, de asemenea, persoanele cu probleme emoţionale.

 

 

Sursa: zdorovo.ua cu link pe Daily Mail