Glumele pot vindeca

/ Vizionări: 1838

Шутки имеют оздаравливающий эффект

Studiile arată că cele mai amuzante bancuri cauzează activitatea în centrele de recompensă ale creierului - neuronii specifici care produc sentimentul de plăcere.

Ştiind cum umorul acționează asupra creierului, acesta poate fi utilizat pentru a trata pacienţii într-o stare vegetativă.

Plictiseala - principala cauză a excesului de greutate
Plictiseala - principala cauză a excesului de greutate

Oamenii de ştiinţă au scanat creierul voluntarilor pentru a compara ceea ce se întîmplă atunci cînd oamenii aud expresii uzuale şi glume. S-a constatat că centrul recompenselor lumina mult mai mult ca răspuns la umor. Mai mult decît atît, forţa de reacţie depindea de cît de amuzante sunt găsite aceste glume de fiecare dintre cei 12 pacienţi.

Cercetătorul Dr. Matt Davis din Cambridge, a spus că s-a descoperit modelul caracteristic al activităţii cerebrale atunci cînd în calitate de glumă a fost folosit un calambur.

În timpul prelucrării jocurilor de cuvinte sunt implicate mai multe regiuni ale creierului decît în glume simple. De exemplu, prelucrarea de către creier a unui astfel de umor complicat, ca comediile lui Shakespeare arată că limba contribuie la obţinerea plăcerii de la glumă.

Oamenii de ştiinţă remarcă că reacţia creierului la o glumă poate fi folosită ca un ghid pentru a înţelege oamenii care nu pot comunica în mod normal, şi poate ajuta, de asemenea, persoanele cu probleme emoţionale.

 

Sursa: moldovenii.md

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137