Glutamat monosodic — ucigașul silențios E621

/ Vizionări: 12946

глутамат натрия

 

Glutamat monosodic a fost prezentat la începutul anilor 50 ca un potențiator de aromă și de gust, conceput pentru a face alimente mai delicioase și apetisante.

Însă acesta provoacă:

- Prejudiciu la hipotalamus cauzat de injectarea de glutamat monosodic în perioada toracică provoacă în continuare dezvoltarea obezității.

- Distruge celulele nervoase.

- Diabet.

- Migrene.

- Autism, sindrom de deficit de atenție și hiperactivitate.

- Boala Alzheimer.

- Distruge retina, cauzând glaucom.

- Face persoana agresivă.

- Provoacă gastrite, ulcere.

Există acidului glutamic natural, fabricat din produse de pește, de exemplu, în Asia de Sud-Est, acesta este derivat din creveți și intestine de pește. Există și alte surse naturale de a obține acidul glutamic - alge, malț și sfeclă. Îl poate produce și organismul uman pentru a participa la funcționarea creierului și a sistemului nervos. Dar sarea sintetizată în mod artificial are proprietăți complet diferite.

Glutamat monosodic artificial poate fi sintezat mult mai ieftin, redă bucatelor gustul și mirosul de mâncare din carne, acesta se adaugă fără măsură în condimente, cuburi de Bouillon, tăiței instant, pesmeți, chips-uri. Amplificând gustul alimentelor, sau mai degrabă le oferind un aspect mai atrăgător decât este în realitate (mai ales dacă se ia materie primă alterată și de o calitate proastă), glutamat monosodic suprimă mirosul muced, râncezire și alte gusturi neplăcute - chiar și gustul de carne în descompunere. Este o substanță minunată! Cu ea poți oferi consumatorului orice!

Glutamat monosodic este capabil de a provoca dependență, alimente fără el par nesărate și negustoase, apare o dorință de a gusta din nou și cât mai mult. Oare nu este o dependență de droguri?

Glutamat monosodic excita în mod nejustificat sistemului nervos, încalcă echilibrul hormonal în organism. Dar principalul consumator al produselor cu glutamat sunt adolescenții. Copiii după vizionarea publicității consumă în masă chips-uri, pesmeți, și apoi noi, părinții, ne mirăm: de unde gastrita, ulcer? Și de ce copiii sunt nervoși și foarte agitați? Se pare că au mâncat ceva nepotrivit.

Glutamat monosodic în supradozaj provoacă obezitate, alergii, anomalii în retină, în structura ADN-ului, palpitații și dureri de cap. Și oare întotdeauna este cunoscut cât de mult din această pulbere "magică" a adăugat producătorul în produs? Doar pe ambalaj se specifică.

Potențiatori de gust ( același glutamat monosodic) sunt folosiți ca noi să mâncăm mai mult, să ne îndopăm cu tot felul de bunătăți chimice. Suntem înșelați și încântați să fim înșelați. Și apoi, revenind în fire, ne uităm cu groază la cântar și ne îndreptăm spre cealaltă extremă, limitându-ne aproape în toate. Și din nou consumăm preparate chimice, dar acum pentru a pierde în greutate!

Producătorii înțeleg că mulți oameni preferă să evite produse ale căror ambalaj indică: amplificator de gust - glutamat monosodic ( E 621 ) și ei încearcă să  ascundă acest fapt de la noi. Mai ales dacă compusul producției conține mai puțin de 50 % din glutamat monosodic, în acest caz producătorul poate să nu notifică cumpărătorului, dar unii producători au devenit atât de impertinenți că scriu pe produsele lor "fără conservanți" pe partea din față (sau "No ADDED", "No MSG Added" - versiunea americană) .

Alți producători " ascund" glutamat monosodic sub nume de pe ambalaj "Gidrolizol vegetal" - "Hydolzed Vegetable Protein" sau sub numele de "Accent", "Aginomoto" , "Natural Meat Tenderizer". Dorința de a sublinia faptul că produsul lor este un aliment sănătos, spre deosebire de produsul concurenților, oferă mai multe șanse de a cumpăra.

Glutamat monosodic este prezent în toate produsele fabricate industrial, semifabricate din carne, produse lactate, în special acesta este utilizat în fabricarea alimentelor din pește, legume, carne de pasăre, îmbunătățirea gustului lor în producerea conservelor, supelor, concentratelor, condimentelor, în producția cârnaților glutamatul monosodic este amestecat cu condimente și sare.

Dacă pe produs este indicat "gustul identic celui natural" - este E 621, E 631 – companiile străine le determin ca MSG.

Fructe uscate

Doshirak

Torchyn

Veres

Chumak

Dannon

Dobrynia

Lactonia

President

Lasunya

Fanny

Obolon

Bystrov

Makkkofe

Nestle

Nescafe

Dobrîi

Sandora

Jaffa

Oleina

Și multe altele, duceți-vă la bucătărie și uitați-vă.

Acidul glutamic natural este elementul esențial pentru alimentarea celulelor de creier, crește inteligența, vindecă depresia, reduce oboseala. MSG artificial este o otravă care distruge celulele nervoase.