Grădina Botanică a Academiei de Ştiinţe din Moldova, Chişinău

/ Vizionări: 6360

Кишиневский Ботанический сад - красивый уголок города

Grădina Botanică este situată la marginea oraşului Chişinău, în sectorul Botanica, în apropierea aşa-numitei Porţi a oraşului.

Gradina Botanică a fost fondată în anul 1950, la început în sectorul Buiucani.

Florile din zăpadă. Grădina Botanică după ninsorile din aprilie a devenit mai frumoasă şi mai puternică!
Florile din zăpadă. Grădina Botanică după ninsorile din aprilie a devenit mai frumoasă şi mai puternică!

În anul 1964 pentru Grădina Botanică a fost ales un alt loc, iar în 1965 a fost începută proiectarea şi construirea Grădinii Botanice moderne.

Gradina are o suprafaţă de 104 hectare, numai pe panta din nord şi din vest însă s-a păstrat vegetaţia naturală. Peisajul general al Grădinii reprezintă relieful Republicii Moldova în miniatură, graţie alternanţei podişurilor cu depresiunile, lacurilor şi tipurilor de soluri, printre care se numără circa 24 de specii. În parc este creată o cascada din patru lacuri de acumulare, care, chiar şi în anii secetoşi, au suficientă apă pentru ca să fie irigată vegetaţia grădinii.

Grădina este divizată în mai multe sectoare: dendrariu (arbori, arbuşti, liane), elemente ale Florei din Moldovei (Codri), sectorul de floricultură, sectorul de plante tehnice, medicinale, alimentare şi furajere, sectorul de hibrizi, sectorul experimental, sectorul cu plante tropicale şi subtropicale cu seră, pepinieră, mini expoziţii. În ultimii ani, în apropierea clădirii administrative a fost construit din piatră de Cosăuţi − Alpinariul, care a devenit o platformă mare, minunată pentru vizualizarea părţii de jos a parcului. De asemenea, au fost adăugate Rozariul, Lianariul, Siringariul, grădina cu forme, colecţia de irişi, colecţia de bujori şi alte sectoare

Continuare: noi.md