Grădina de legume de tip Mandala. Grădinăritul circular

/ Vizionări: 5434

Овощная грядка Мандала. Круговое садоводство

Mandala în sanscrită înseamnă literal "ceea ce înconjoară centrul." După principiile agriculturii ecologice se crede că plantele se simt mai bine pe paturi ovale, închise într-un cerc. Ele se dezvoltă mai rapid și au o masă vegetală mai mare, crește calitatea și proprietățile lor nutriționae, și în plus, sunt mai puțin sensibile la boli și mai puțin afectate de dăunători.

Cum se fac straturi de legume de tip Mandala

Mandala este un mod minunat de spațiere și decorare a terenului Dvs. Este deosebit de populară în formă de gaura cheii.

Овощная грядка Мандала. Круговое садоводство

Ai acces la toate plantele fără a păși pe straturi și compacta solul. Astfel de straturi sunt ușor de întreținut, compostat și se acoperă cu mulci.

Un mod simplu de a crea o grădină Mandala este s-o faci de un perimetru cât e lungimea furtunului de grădină. Puteți face un cerc perfect, făcându-l cu jetul dintr-un furtun, atașat la un stâlp în centrul viitorului cerc.

Овощная грядка Мандала. Круговое садоводство

Această linie o pavăm cu piatră sau cărămidă, și apoi împărțim cercul în sectoare. În centrul său putem face un iaz mic sau sădi un copac frumos.

Grădina de legume Mandala poate cu ușurință hrăni două sau trei persoane. Aveți posibilitatea să creșteți ceapă, roșii, varză și verdeață cu eforturi minime.

 

Sursa: rodovid.me


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137