Gradina de legume pe acoperișul stației de cale ferată: o propunere pentru rezidenții metropolei

/ Vizionări: 3452

Огород на крыше ж/д станцииEste ușor de a crește o grădină sau o livadă, atunci când există toate condițiile și timpul, și este cu totul altceva atunci când călătoriile zilnice la locul de muncă  ocupă  mult timp, iar acasă nu este suficient spațiu chiar și pentru o gradina mica.

În ajutor pentru această situație dificilă vine o soluție originală, care a apărut în Japonia. East Japan Railway Company (căile ferate de est) a colaborat cu o firmă de divertisment pentru a crea o serie de grădini pe acoperișurile stațiilor de cale ferată, unde pasagerii pot prelucra propriile sale grădini mici în timpul când sunt în așteptarea sosirii trenului lor.

Proiectul Soradofarm, care în prezent dispune de cinci astfel de terenuri "verzi" , inclusiv la stația JR Ebisu, propune oamenilor să închirieze o parcelă de pământ de 3 metri pătrați (instrumente, apa și tehnica de grădină, chiar și semințe sunt incluse în preț), pentru a încerca puterile în producția alimentelor ecologice și floricultură.

Огород на крыше ж/д станции

Prețul pentru această plăcere nu este mic, unele dintre terenuri pot costa 100 440 JPY pe an ( ~ 960 USD), dar având în vedere că ele ar putea fi cea mai bună opțiune pentru mulți oameni interesați în propunerea din cauza lipsei de spațiu privat pentru grădină, aceste parcele de pe acoperiș pot fi o modalitate viabilă de a înverzi viața agitată a reprezentanților metropolei.

În afară de posibilitatea de a crește o cantitate mică de produse proaspete pentru propriile nevoi, aceste grădini urbane inovatoare pot fi o soluție eficientă pentru a reduce stresul și a crește timpul de ședere în aer proaspăt și soare, în special în zonele în care spațiul deschis este la un preț mare.

Acum în total cresc cinci grădini urbane pe acoperișurile stațiilor feroviare, dar ediția Springwise constată că East Japan Railway Company intenționează să deschidă în viitor astfel de grădini de horticultură pe acoperiș sau lângă fiecare dintre stațiile lor".


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.