Grădina Edenului pe acoperiş

/ Vizionări: 5484

Grădina Edenului pe acoperiş

 

Grădina Edenului pe acoperiş

 

Fantezia oamenilor de creaţie uneori uimeşte chiar cea mai bogată imaginaţie. De exemplu, designerii peisajului deja nu au suficient loc pentru a lucra pe pământ şi şi-au îndreptat privirile lor pe acoperişurile caselor. Acum întemeierea grădinii pe acoperiş începe să dobândească un caracter de masă, cucerind inimile fanilor plantaţilor verzi prin neobişnuinţă. În Europa, nimeni nu este surprins de o grădină înflorită, întinsă pe acoperiş.

Astăzi, companiile de design peisagistic oferă servicii pentru a crea şi a întreţine grădini pe acoperiş. Proprietarii casei, împreună cu profesioniştii au posibilitatea de a aranja o oază în mijlocul oraşului, unde se pot ascunde de la deşertăciunea lumească. O astfel de unitate cu natură este posibilă dacă grădina pe acoperiş va fi intensivă - creată cu abilitatea de a găzdui oamenii. În acest caz, sunt necesare eforturi suplimentare: construirea cărărilor, organizarea iluminatului, zonei de recreare, etc.

 

Grădina Edenului pe acoperiş

 

Dacă şederea oamenilor în grădină nu este planificată, atunci acesta se va fi numit extensivă.

 

Grădina Edenului pe acoperiş

 

Cât este de folositoare gradina de pe acoperiş

La ce tip n-ar aparţine gradina dvs., aceasta poartă un caracter ecologic şi o energie pozitivă, numai contemplarea unui astfel de miracol poate îmbunătăţi starea de dispoziţie. Dar nu numai acestea sunt beneficiile grădinii de pe acoperiş. Un strat dens de sol protejează clădirea de căldura excesivă în timpul verii, iar în gerurile iernii va proteja acoperişul de îngheţuri, este încă o un izolator fonic perfect.

Cu o grădină pe acoperiş nu sunt periculoase schimbările bruşte de temperatură. Aceasta oferă un confort maxim de şedere în camerele, situate direct sub acoperiş. Plantele verzi nu permit prafului să intre în casă, curăţă aerul.

Dacă sunteţi dispuşi să întemeiaţi o grădină pe acoperiş, trebuie să ştiţi că nu orice plantă poate supravieţui în aceste condiţii. Ar trebui să alegeţi arborii, arbuşti si flori, care nu au nevoie de udare în mod regulat, pentru creşterea cărora nu este la fel de important gradul de fertilitate al solului. Pentru grădina de pe acoperiş sunt potrivite numai plante rezistente la vânt şi ger, prospere în soare, care pot suporta toate condiţiile meteorologice. Alegeţi plante care cresc rapid, acoperind acoperişul cu un covor verde plat.

Cu toate acestea, puteţi creşte şi, de exemplu, plante exotice şi capricioase, dar pentru acest lucru ar trebui să construiţi pe acoperiş o seră. În acest caz, trebuie să vă gândiţi la udare şi încălzire a florilor.

Cercetările oamenilor de ştiinţă

Trebuie de remarcat faptul că, în prezent, oamenii de ştiinţă ruşi, au efectuat o serie de experimente şi studii care au arătat că cultivarea culturilor roditoare pe acoperişurile clădirilor înalte afectează calitatea produselor. Smogul urban nu atinge nivelul acoperişurilor caselor înalte şi, prin urmare, plantele nu absoarbă nitraţi şi metale grele. În Sankt Petersburg, de exemplu, se dezvoltă un proiect "Ecodom", al cărui scop este îmbunătăţirea situaţiei ecologice în oraş. Să sperăm că, nu departe este timpul când pe acoperişurile în loc de un rând de antene va fi un paradis din grădini cu păsări cântătoare, piscine, copertine şi bănci.

 

 

Sursa: ecologico.ru

 

 


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.