ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Gradina fără chimie!




 

O astfel de grădină este valabilă pentru cei care au solul sărac pe teren. Dar şi el nu este o problemă! Vă oferim informații despre îngrășăminte naturale și ecologice, care mai sunt şi complet gratuite!

 

Îngrăşăminte verzi

Grădinarii care au ales deviza "fără chimie" cred că îngrășămintele minerale afectează negativ conținutul de arome, vitamine, proteine, zaharuri, microelemente în fructe și plante. Ei recomandă de introdus îngrășămintele organice în perioada de activitate a microorganismelor din sol - în timpul sezonului de creştere. În schimbul suplimentelor minerale ei propun să utilizaţi doar îngrăşăminte „verzi”.

Pentru a face acest lucru, strângeţi buruienile verzi, le tocaţi, şi turnaţi deasupra apa clocotită, lăsaţi să fermenteze timp de 5-6 zile. Susţinerea castraveților, tomatelor, dovleceilor în timpul coacerii fructelor, precum şi florilor, se recomandă la fiecare zece zile. După o astfel de hrănire suplimentară, conform grădinarilor amatori, plantele suferă mai puțin şi sunt mai puţin afectate de dăunători.

Compostul de casă

Pentru pregătirea compostului la domiciliu puteţi utiliza orice material organic. Resturi de culturi leguminoase, iarba cosită, deșeuri de bucătărie, frunzele cartofilor, coaja de copaci, coji de ouă, cenuşa de lemn şi chiar oase. Toate aceste lucruri sunt îngrămădite în groapa de compost, tocate și bine amestecate. Dacă masa pregătită nu este suficient de umedă, în groapă se adaugă apă sau infuzie de urzică. Pentru a prepara tinctura de urzică, containerul se umple cu urzici și cu apă.

Urzica se fermentează timp de o săptămână şi jumătate - două săptămâni, din când în când infuzia se amestecă. În acest timp, ar trebui să apară spuma și să dispară. Pentru a reduce mirosul infuziei, se adaugă var sau praf de piatră. Compostul bun are miros de pământ forestier.

Coaja de ou

Valoarea principală a acestui component este conținut ridicat de calciu, care este un îngrășământ, deși nu atât de important pentru plante, cum ar fi potasiu, azot, fosfor, etc. Coaja de ou are un efect magnific, fiind introdusă în formă de praf, amestecat cu îngrășăminte minerale. Secretul acestui amestec este simplu: toate îngrășămintele menționate mai sus afectează în mod semnificativ aciditatea solului, în timp ce praful din coaja de ou o neutralizează uşor, sporind efectul pozitiv al îngrășămintelor. De aceea, în principiu, se sugerează adăugarea cojii de ouă în toate îngrășămintele pentru ca solul să nu fie acidulat. Singurul lucru important este să nu exagerați cu adaosul acestui îngrășământ, deoarece coaja se descompunere destul de lent. In plus, pentru plantele tinere ea este categoric nepotrivită! Folosiţi acest îngrăşământ doar pentru plantaţii mature!

Coaja de ceapă

Oamenii de ştiinţă au confirmat faptul conținutului ridicat de micro-și macronutrienți în coaja de ceapă. Conținutul de colorant kvercetin asigură activitatea bacteriană. Adică, se distruge microflora patogenă a solului, care se alimentează cu elementele utile, revigorând plantele. Cu infuzia din coji de ceapă pot fi salvaţi castraveții, la care au început să se îngălbenească frunzele.

Pentru a face acest lucru, se toarnă o găleată de apa caldă la aproximativ doi pumni de coajă de ceapă, se aduce la fierbere și se acoperă cu un capac, pentru a permite fermentarea. După ce se răceşte apa, două litri de infuzie se diluează într-o găleată de apă și cu această soluție sunt irigate frunze la castraveţi şi dovlecei. Nu numai că frunzele vor deveni puternice și verzi la fel ca înainte – va creşte cantitatea și calitatea de ovare la plante

Dacă folosiţi pământul gata pentru transplantarea plantelor, există o posibilitate să introduceţi o boală fungică, care provoacă înnegrirea plantelor. De obicei, această condiție poate fi depășită prin folosirea unei soluții de permanganat de potasiu, care se prepară prin diluarea a trei grame de permanganat de potasiu într-un litru de apă. Cu toate acestea, puțini oameni ştiu că la fel de eficientă este şi tratarea plantelor cu infuzia din coji de ceapă. Pentru a pregăti infuzia ar trebui să luaţi un litru de apă la douăzeci de grame de ceapă și să lăsaşi timp de o zi, apoi să filtraţi lichidul. Planta poate fi tratată cu infuzie de trei ori pe săptămână.

Apropo, folosind coaja de ceapă, puteţi combate acarienii, afide sau thysanoptera . Pentru a face aceasta, utilizați infuzii preparate după una dintre reţetele.

Dacă ați reușit să strângeţi o găleată de coji, adăugaţi două găleți de apă caldă și lăsaţi lichidul să infuzeze timp de două zile. După acest timp, acesta se filtrează și se diluează într-un raport de 1: 2. Un mic truc: adăugați un pic, doar două grame de săpun, la un litru de soluție pentru o mai bună menţinere.

Se toarnă zece litri de apă caldă la două sute de grame de coji de ceapă și se lasă timp de o jumătate de zi. Cu această infuzie plantele sunt tratate fără diluarea prealabilă.

Proprietăţile medicinale ale cojii de ceapă sunt indispensabile în lupta împotriva durerilor de gât și diverselor răceli. Coaja se foloseşte pentru clătiri. Decoctul din coji de ceapă tratează cu ușurință rănile purulente. În plus, dacă doriți să redaţi o nuanţă profundă părului fără a utiliza henna, folosiți pentru clătire un decoct din coji de ceapă.

Din cele mai vechi timpuri în Rusia multe case au fost decorate cu împletituri de ceapă, agățate de tavan. După cum s-a dovedit, ele au avut un efect nu numai decorativ, ci de asemenea îmbunătățeau calitatea aerului interior. Cu praful din coşi de ceapă se vindecă diverse răni și tăieturi, erupții cutanate şi rosături de pile. Apropo, cu un decoct din coajă de ceapă puteţi colora nu numai parul, dar de asemenea, articole din materiale naturale, în special lâna. Pentru a face acest lucru, cojile se fierb cu adăugarea în apă a unei cantități mici de oțet, după ce decoctul se strecoară şi se fierbe în el articolul. Experiența grădinarilor sugerează că la depozitarea legumelor rădăcinoase, ele pot acoperite cu coji de ceapă.

Coaja de ceapă se păstrează timp de câțiva ani, în cazul în care sunt asigurate condițiile uscate, proprietăţile sale medicinale se păstrează. Principalul lucru - folosiţi coji din cepe complet sănătoase.

Coji de portocală

În acelaşi mod puteți folosi coaja de portocală, adică, pregătiţi pe baza lor diverse infuzii pentru pulverizarea plantelor, care tratează destul de rapid plantaţiile de atacurile acarienilor. Perfuzia poate fi preparată în diferite moduri, nu există nici o rețetă strict definită. Acoperiţi cojile cu un litru şi jumătate de apă fierbinte şi lăsaţi sa stea timp de o jumătate de zi. Apoi strecuraţi infuzia și turnaţi într-o sticlă cu pulverizator pentru o utilizare comodă. Apropo, această pulverizare în afară de efectul terapeutic dă un miros rezistent plăcut care durează câteva ore.

Există, de asemenea o părere că un efect benefic pentru plante oferă irigarea lor cu apa formată după spălarea diferitelor crupe și cartofilor decojiți. Chiar și o scurgere de mazăre va fi potrivită. Ca drenaj, nu ezitaţi să folosiţi coji de semințe de floarea soarelui, care sunt la fel de bune ca îngrășământ de grădinărit adăugat în gropile de compost.

Coji de banane

Un îngrășământ foarte bun pentru roşii şi ardei sunt ... coji de banane. Ele sunt utilizate după cum urmează: în timpul iernii colectăm cojile de banane şi le uscăm. Înainte de plantarea răsadurilor le înmuiem timp de câteva zile. În partea de jos a fiecărei gropiţe punem câte două coji de banane şi o lingura de cenușă, le acoperim cu pământ și plantăm o tomată sau un piper. Astfel, bananele îmbogățesc solul cu potasiu, iar cenușa – cu fosfor.

 

 

Sursa: vk.com

 

ABONAȚI-VĂ
Joi, 08 august 2013 12:31
Vizualizări: 12435

Citiţi de asemenea

În inima Himalayei, acolo unde vârfurile înzăpezite se întâlnesc cu cerul, membrul grupului din Moldova - Andrei Elistra...
128
În Templul Luxor, una dintre monumentele lui Ramses al II-lea, la prima vedere pare un monument obișnuit, dar adăposteșt...
142
1. Evitați să cumpărați miere din magazin! Mai bine mergeți la târgul de miere, care este destul de frecvent în fiecare ...
112
Mahatma Gandhi nu are nevoie de nicio prezentare. În India, numele său este înconjurat de aceeași venerație cu care sunt...
137