Grădina Zoologică din Chișinău s-a completat cu noi animale

 

Кишиневский зоопарк пополнился новыми животными 

 

În acest week-end, din Estonia la Grădina Zoologică din Chișinău au fost aduse 25 de animale noi - capră caucasică (Capra cylindricornis), cangur pitic (Makropus rufogriseus), capră himalayană (Capra falconeri), suricate (Suricata suricatta), ibecşi (Capra sibirica) și maimuțe mici (Saguinus оedipus).

 

"Ne-am așteptat să mai aducem vulturi, însă la vama românească, din cauza birocrației, nu s-a permis accesul acestora", a declarat pentru Noi.md directorul Grădinii Zoologice, Alexei Hanţaţuc.

Potrivit lui, cea mai dificilă a fost transportarea suricatelor și maimuțelor. "Acestea ne îngrijorau cel mai mult. Sînt specii iubitoare de căldură. Pe drum tot timpul aveau nevoie de încălzire și chiar de cazare într-o cameră de hotel", a spus Alexei Hanţaţuc.

Animalele au fost donate de Grădina Zoologică din Tallinn.

Potrivit lui Alexei Hanţaţuc, animalele sînt plasate în voliere moderne, dotate conform standardelor europene. Aceasta a singura cerință a colegilor estonieni.

Pînă în prezent, colecția Grădinii Zoologice din Chișinău conţinea 844 de animale de 155 de specii. Dintre acestea, 115 sînt incluse în Cartea Roșie Internațională.

 

 

Sursa: noi.md