Grădini şi hamace în birou, visul oricărui corporatist

/ Vizionări: 2290

Сады и гамаки в офисе

 

Birourile, sălile de şedinţă ori open space-urile din clădirile corporatiste pot găzdui minigrădini devenind, astfel, un spaţiu de vegetaţie care contribuie semnificativ la reducerea stresului în rândul angajaţilor, susţin specialiştii de la compania Les Fermes de Gally, Franţa.

Avem ecouri deosebit de pozitive din partea companiilor în interiorul cărora amenajăm deja astfel de oaze de verdeaţă. Aducerea naturii în spaţii închise, mai ales în birouri, presupune o reducere semnificativă a stresului la care sunt supuşi angajaţii, induce calm, concentrare şi bunăvoinţă”, a explicat, pentru 20minutes.fr, Pierre Darmet, responsabil de marketing la Les Jardins de Gally.

Cu siguranţă, întreţinerea unei grădini, mai ales într-un spaţiu corporatist, este costisitoare, iar înlocuirea scaunului cu un hamac nu face parte, deocamdată, din cultura nagajatorilor, în ciuda mobilităţii pe care o permit internetul şi telefonia mobilă. Însă, un spaţiu verde, cât de mic, amenajat într-un birou reduce tensiunile şi împrospătează aerul.

Pentru Sandrine Manusser, etno-ecolog francez, un mediu vegetal se răsfrânge benefic asupra angajaţilor atât fizic, cât şi  mental.

Plantele depoluează aerul, reduc noxele din atmosferă, iar spaţiile verzi, se ştie, incită la mişcare. În ceea ce priveşte beneficiile plantelor asupra psihicului uman, acestea nu sunt de neglijat, deoarece ”verdele” oferă linişte şi siguranţă”,  a explicat Manusser.

Grădinile corporatiste sunt, deocamdată, un concept avangardist inclusiv în Franţa însă, cu timpul, vor deveni locuri comune, mai ales în open space-uri, susţin specialiştii de la Jardins de Gally.

Minigrădinile vegetale mobile permit reorganizarea spaţiului, nu mai există frontiere între exterior şi interior, iar spaţiile în care ne desfăşurăm activitatea nu mai sunt atât de formale, şedinţele devenind, datorită influenţei plantelor, mult mai destinse. Plantele umanizează, iar, în prezenţa lor, oamenii au tendinţa să creadă că aparţin aceluiaşi grup social, ceea ce este foarte important”, a subliniat Pierre Darmet.

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Oregon, SUA, un mediu de lucru conectat la natură reduce cu 10% absenteismul în rândul angajaţilor, iar conceptul de ”spaţiu de lucru vegetalizat” are un real succes în rândul salariaţilor.

 

Sursa


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.