Graurniţa din tiglă — dacă nu aveţi suficienţi bani pentru panouri solare

/ Vizionări: 5388

Graurniţa din tiglă - dacă nu aveţi suficienţi bani pentru panouri solare

Graurniţa din tiglă - dacă nu aveţi suficienţi bani pentru panouri solareAcoperişuri sunt foarte diferite: din paie, tiglă, metal şi ardezie. Acoperişuri pot fi vopsite în diferite culori pentru a reflecta caldură termică sau pentru a se încadra în peisajul urban. Oamenii  creează pe acoperişuri spaţii verzi, plantând livezi cu flori şi copaci. Panourile solare, instalate pe acoperişuri, generează electricitatea sau încălzesc apa.

Adevărul despre bani, 2013 (Video)
Adevărul despre bani, 2013 (Video)

Un designer danez Klaas Quick a inventat un alt mod de a face acoperiş multifuncţional. El a creat o gresie de tiglă cu o graurniţă. Klaas spune că astăzi păsările sunt oaspeţii nedoriţi sub acoperiş, aşa că invenţia lui va întoarce în viaţa noastră de zi cu zi o particică de natură, păsările vor putea să revină la acoperişurile caselor noastre.

În multe oraşe europene au înţeles deja că, chiar şi în zonele urbane, nivelul de biodiversiate ar trebui să fie mai sus de zero. Iar păsările urbane sunt adesea foarte ingenioase în căutarea unei locuinţe, construind adesea cuiburile lor în cele mai nedorite locuri pentru municipiul.

Desigur, nu există nici o garanţie că locuitorii cu pene din oraşe vor pune ochii pe graurniţe din tiglă, dar instalarea lor  va da o şansă păsărilor să obţină locuinţe de lux, şi trecătorilor - un exemplu de coexistenţă armonioasă.

 

Graurniţa din tiglă - dacă nu aveţi suficienţi bani pentru panouri solare

Şi dacă pentru anumite motive nu sunteţi încă gata să instalaţi panouri solare pe acoperişul casei dumneavoastră, să betonaţi fundamentul pentru o moară de vânt, şi vi este greaţă să vă ocupaţi cu compost, apoi graurniţa din tiglă, pur şi simplu, este creată pentru cei care doresc să participe la dezvoltarea durabilă a civilizaţiei şi conservarea bogăţiei naturale, care astăzi nu mai este acelaşi concept abstract cum a fost  cândva „lupta pentru pace”.

 

Graurniţa din tiglă - dacă nu aveţi suficienţi bani pentru panouri solare

 

 

Sursa cu link pe sursa foto: blog.reflexdeco.fr


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.