Greutatea corporală stabilă prelungește durata vieții cu 15 ani

/ Vizionări: 1654
Tag-uri: , ,

Стабильный вес продлевает жизнь на 15 лет

În ciuda faptului că obezitatea continuă să fie o boală foarte periculoasă, excesul mic de greutate, așa cum au demonstrat cercetatorii de la Universitatea din Ohio, la o persoană cu vîrsta de 50 de ani, îi oferă șansă să trăiască cu 15 ani mai mult decît colegii lor cu greutate ideală.

Oamenii de știință explică acest fenomen prin stabilitate. Oamenii care frecvent slăbesc, iar apoi iau în greutate, supun corpul unui stres constant comparativ cu cei care păstrează o greutate stabilă. În grupul cu cel mai mare risc au nimerit persoanele deja obeze, care, cu vîrsta au continuat să adauge în greutate.

Experimentul cu durata de 18 ani, consta în monitorizarea stării de sănătate a zece mii de oameni. În mod regulat era măsurat indicele lor de masă corporală.

Astfel, la 7,2 % dintre subiecții cu vîrsta de 50 ani și mai mari au fost observate boli grave și decese cauzate de obezitate , precum și de creșterea în greutate.

Participanții supraponderali, care au încercat să mențină greutatea stabilă decedau mult mai rar.

 

Sursa: moldovenii.md

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137