Gudrun Sjödén –regina eco-modei etnice

/ Vizionări: 5572

Gudrun Sjödén –regina eco-modei etnice 

 

Adidaşi din hîrtie la modă
Adidaşi din hîrtie la modă

Gudrun Sjödén este designerul cel mai faimos şi premiat din Suedia. Cu treizeci şi cinci ani în urmă această femeie a creat propria sa companie şi a început să producă haine ecologice. Pe parcursul acestor ani dna a fost capabilă să realizeze mai mult, şi în cinstea unei date rotunde împlinite în acest an Gudrun organizează o prezentare retrospectivă a colecţiei, care reflectă toate cele mai importante realizări ale artei sale.

Designerul suedez a fost în măsură să ofere lumii de modă ecologică incredibil de multe lucruri şi, pe bună dreptate, se consideră regina acestei tendinţe. Totodată, Gudrun Sjödén nu numai că se ocupa de crearea desenelor complicate pe ţesături, inspirată de frumuseţea naturii, ea continuă, în mod constant, să studieze şi să descopere noi modalităţi de vopsire a ţesăturilor, care sunt caracteristice pentru diferite popoare. Metoda de producere a materialelor este, desigur, ecologică: Gudrun preferă să creeze desenele imprimate, folosind vopsele vegetale şi blocuri de lemn, aşa cum s-a făcut timp de mai multe secole.

 

Gudrun Sjödén –regina eco-modei etnice 

 

Designerul călătoreşte des prin lume, completînd colecţiile sale cu diverse elemente din motive populare de folclor dintr-o anumită ţară. Deci în lucrările sale pot fi văzute ecourile din folclorul scandinav, precum şi detaliile care reamintesc legendele Indiei antice. Gudrun nu numai creează lucruri foarte frumoase, fără a cauza prejudicii naturii, dar se ocupă , de asemenea, cu un alt lucru foarte important: ea păstrează pentru generaţiile viitoare patrimoniul cultural din diferite ţări.

 

 

Sursa: ecofriendly.ru