Gutuiul — cosmetolog cu mii de ani de experienţă

/ Vizionări: 4302

Gutuiul - cosmetolog cu mii de ani de experienţă

Gutuiul - cosmetolog cu mii de ani de experienţăForma lui este de pară şi după culoare acest fruct se aseamănă cu o pară.

Carnea lui are un gust acru şi pulpa este destul de tare, însă devine moale şi dulce atunci când gutuiul este pregătit – de aceea a fost atât de populară din cele mai vechi timpuri dulceaţa din gutui.

Dar gutuiul nu este numai delicios şi sănătos, printre altele, el este un cosmetician minunat.

Gutuiul conţine astfel de substanţe utile, cum ar fi pectina, potasiu, acidul malic, acidul citric, acidul tartron, chiar şi fructoza, zaharoza şi glucoza. De asemenea, gutuiul este bogat în vitamine: provitamina A, vitamina C, E, PP, B1, B2, B6. Suc de gutui, care este fabricat din fructe coapte, este foarte bun pentru sănătate, el este antiseptic şi în acelaşi timp diuretic şi astringent.

În plus, sucul este benefic pentru astmatici şi persoanele cu diferite boli respiratorii. De asemenea, dulceaţa şi gem din gutui sunt utile pentru bolile tractului gastro-intestinal care sunt inflamatorii. Pulpa gutuilui fiert sau copt de mult timp a fost utilizată pe scară largă în medicina populară ca un instrument pentru a ajuta cu vărsături.

La utilizarea gutuiului există şi contraindicaţii - acest fruct nu este destinat persoanelor, care au grijă de vocea lor, deoarece consumul regulat al gutuiului poate afecta laringele. În plus, ar trebui să se abţină şi persoanele care suferă de pleurezie. Dar, acest lucru nu se referă la aplicarea externă a loţiunilor şi balsamurilor din gutui.

Dar gutuiul este un cosmetician minunat, cu mii de ani de experienţă.

Astfel, cu o fiertură din frunze de gutui poate fi vopsit şi întărit părul sur. Iar loţiunile şi balsamele pe bază pe gutui au un efect pozitiv asupra pielii, mai ales asupra tenului gras cu porii mari. Balsamul din gutui poate face pielea mai netedă, este hrănitor şi o face mătăsoasă şi strălucitoare.

 

 

Sursa cu link pe med.israelinfo.ru