Guvernatorul Regiunii Baikal a propus o interdicție privind vânzarea alco-otravei

/ Vizionări: 2646

запретить продавать алкояд

 

Konstantin Ilkovsky a propus să fie înăsprite măsurile privind vânzarea alco-otravei în teritoriu până la o interdicție totală în unele raioane. "Vom actualiza legislația noastră care va reexamina termenele de vânzare a băuturilor alcoolice, locații și teritorii de comercializare, vom reduce mai mult acești termeni și vom face mai stricte cerințele pentru organizațiile de comerț în vederea obținerii licenței, mărimii suprafețelor și amenajării punctelor de desfacere. Am auzit de multe ori că astfel împiedicăm întreprinderilor mici și mijlocii, dar eu pun întrebarea: pentru ce avem nevoie de astfel de afaceri care distrug cel mai important lucru – populația, care învață copiii, populația aptă de muncă cu beție. Acest lucru nu afectează în nici într-un fel economia regiunii, și cu cât mai puține băuturi spirtoase vom vinde, cu atât mai bine", - a declarat Konstantin Ilkovsky în cadrul unei reuniuni.

Nunta fără alcool – tendinţă (Video)
Nunta fără alcool – tendinţă (Video)

El a adăugat că pentru a interzice complet vânzarea alco-otravei în teritoriu, este nevoie de acordul tuturor primarilor al localităților. Potrivit guvernatorului, a interzice imediat alco-otrava nu este posibil, dar a introduce standarde norvegiene atunci când băuturile spirtoase sunt vândute doar câteva ore și numai în centre raionale – este posibil. Ilkovsky de asemenea a remarcat  că în prezent organele de putere, procurorii și poliția nu luptă în măsură necesară împotriva comerțului ilegal cu băuturi spirtoase.

" O altă tendință este legată de ajutorul municipalităților care duc lipsa de medici narcologi, ei sunt primii care sunt disponibilizați. Acum vom revizui radical această situație și vom introduce modificările necesare",- a spus guvernatorul cu privire la problema de combatere a alcoolismului în rândul  populației . El a adăugat că una dintre măsurile este publicitatea socială . Potrivit gubernatorului este necesar de a insufla populației apte de muncă și tinerilor idea că "a bea alcool nu este la modă, acest lucru nu te face competitiv și nu creează viitorul, ci doar îl distruge".

Anterior, la inițiativa gubernatorului regiunii Ilkovsky administrația a adoptat o hotărâre privind interzicerea vânzării băuturilor spirtoase de la ora 21:00 până la ora 10:00. Mai târziu, Curtea de Arbitraj a anulat această hotărâre, argumentând că astfel de restricții ar trebui să fie impuse numai prin lege regională. La sfârșitul anului 2013 Adunarea legislativă a adoptat o astfel de lege care a intrat în vigoare la începutul lunii ianuarie 2014.