Halterofilul mai puternic din lume (+ video)

/ Vizionări: 3518

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Сильнейший тяжелоатлет на планете

Ant, păstrează cu capul in jos cu o greutate de 500 mg.

Sursa foto: Thomas Endlein

Pentru o persoana 500 de miligrame - este greutatea de pastile medicale, în timp ce pentru furnica că greutatea de 100 de ori greutatea sa proprie. Acum imaginati scena următoare, furnica este cu susul în jos pe o suprafaţă netedă şi deţine în fălcile sale o astfel de sarcina! Este ca şi cum, înainte de a pune în sarcina de omul urcat pe tavan şi să încerce să-jos poziţia capului pentru a menţine dinţii cu o greutate de 8000 de lire sterline!

Thomas Endleyn (Thomas Endlein) de la Universitatea Cambridge, în cadrul cercetării ştiinţifice sale a făcut un instantaneu al furnică ţesător din Asia (Oecophylla Smaragdina), lipsire de libertate în fălci de 500 miligrame de greutate, pentru care a primit marele premiu Biotehnologie şi biologice CONSILIUM cercetare din Marea Britanie.

Scopul a fost de a studia Thomas fantastic naturale "lipici", care este semnificativ superioară la calitatea de orice clei produs vreodata de om. Mai ales, acesta este un adeziv natural, cum să păstreze furnică cu o greutate mare, nu-l împiedică să deplaseze cu viteză mare. Cum este posibil acest lucru?

În cercetarea mea, Thomas a constatat că furnicile, în funcţie de urgenţa de a schimba dimensiunea şi forma plăcuţelor de tarsal care produc mucilagiu. Când insecta deţine de mult în greutate, zona de contact tampoane picioare din majorările de suprafaţă, şi invers, scade atunci când furnică este necesar pentru a obţine rapid de la punctul "A" la punctul "B".

Sursă