Hamali pe biciclete în Montreal

/ Vizionări: 3432

Грузчики на велосипедах в Монреале 

 

Bicicleta  în stilul lui Batman (+ Video)
Bicicleta în stilul lui Batman (+ Video)

Ce poate face un ciclist idealist care visează că numărul de biciclete în oraș să depășească automobilele? După cum s-a dovedit, multe. În anul 2008, Julien Moyette din Montreal, a fondat compania, Déménagement Moyette. El le-a propus locuitorilor să se mute la un nou loc de trai nu cu ajutorul camioanelor tradiționale, ci cu bicicletele cu remorce.

 

Julien a găsit în această idee un dublu beneficiu: aspectul ecologic devine din ce în ce mai atractiv pentru oameni, iar cicliştii beneficiază de un antrenament excelent. La început, compania a lucrat intr-unul dintre cele mai vechi cartiere - Mont Royal, în care există o mulțime de trasee pentru biciclete. Din 2009 bicicletele Moyette în perioada martie-decembrie se deplasează prin tot oraşul.

Déménagement Moyette oferă aceleași servicii ca și camioanele convenționale –încărcă şi împachetează lucrurile de diferite mărimi și dimensiuni și le transportă la noua adresă. Totodată, trei ciclişti înlocuiesc șase camioane standard. Deci, în afară de beneficiu pentru mediul înconjurător, puteți economisi pe mutare.

Pe parcursul a trei sezoane, la serviciile companiei au apelat aproximativ o mie de oameni. "Această idee inovatoare este o alternativă eficientă perfectă la camioanele alternative", - notează clienţii companiei Moyette. Apropo, în 2011 compania a fost gata să funcţioneze şi în alte orașe și provincii canadiene.

 

Autorul: Natalia Şaforostova

 

 

Sursa: thegreenville.ru