Hawaiian viespi atat de severa incat chiar atacul păsărilor

/ Vizionări: 5032

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Hawaiian viespe Aceste viespi (Vespidae), accidental importate în Hawaii în secolul al XX-lea, adaptate climatului local si a inceput sa afecteze flora şi fauna locală. Meniul creaturi entomologists vorace au descoperit nu numai nectar, omizi, şi tlyu paianjeni, dar şobolani, geckos, şi unele păsări.

Istorice de start a Vespidae sunt Statele Unite de Vest, în cazul în care aceste insecte mor în timpul dure ierni lungi. Hawaii are o clima blanda, deoarece unele viespi (20%) se confruntă cu succes de răcire locale de ani de zile.

Ca urmare, creşte speranţa de viaţă a acestora. Cu toate acestea, insecte au mai mult timp pentru construcţia de locuinţe. Şi dacă normale de cuib de viespi depăşeşte rareori de mărimea unui coş de baschet, Hawaiian "case" creste de multe ori în lungime de câţiva metri. Dacă încearcă să se mişte, acestea se potrivesc abia în portbagaj de un camion medie.

ecology.md/articles/mem_p4el/pic02.jpg" alt=" Vespula pensylvanica gata să profite de orice sursă de proteine, ele sunt deosebit de mulţumit "svezhatinke": două treimi din fălcile de insecte capturate biţi de alimentare a aparţinut animale a decedat recent (fotografii Erin Wilson)." width=478 height=638>

pensylvanica Vespula gata să profite de orice sursă de proteine, ele sunt deosebit de mulţumit "svezhatinke": două treimi din fălcile de insecte capturate biţi de alimentare a apartinut persoanei decedate recent animale (fotografii Erin Wilson).

Şi mai mult spaţiu înseamnă mai multe veri. Din nou, în cazul în care colonie "occidentalii" are rareori 50000 lucrătorilor de indivizi, apoi pentru persoanele Pacific şi 500 de mii aproape normal.

Şi ce face o mare familie? Asta-i drept, serviciile de roaming peste tot în căutare de hrană, oferind astfel o mulţime de presiune pe vegetaţia locală şi chiar animale.

De asemenea, este posibil ca Vespidae supravieţui în Hawaii, datorită faptului că au apărut unele modificări genetice speciale. Dar aceasta nu schimbă cu nimic imaginea de ansamblu.

Adulţi de obicei, prezent furaje viespi pe nectar. Cu toate acestea, extins familia sa consumă, de asemenea, o mulţime. Oamenii de stiinta de la Universitatea din California, la San Diego ( Universitatea din California, San Diego ), care a realizat studiul de influenta din reprezentanţi ai speciei Vespula pensylvanica (a se vedea Vespidae) în Hawaii, sugerează că viespile mananca prea mult din sucul de flori.

În acest fel ei nu privează doar alimente indigene de păsări şi insecte (de exemplu, flori fete Hawaii ), dar încalcă, de asemenea, procese naturale de polenizare a plantelor.

OSA colectează nectar dintr-un cadru de flori (<a href= ohia ). animalele vorace multiple de fapt, mânca priveze alţi reprezentanţi ai faunei (foto de Erin Wilson)." width=478 height=319>

OSA colectează nectar dintr-un cadru de flori ( ohia ). O mulţime de indivizi lacomi de fapt, privaţi de hrană alţi reprezentanţi ai faunei (foto de Erin Wilson).

Tânăra generaţie de viespi după cum este necesar de proteine. Pentru a asigura urmaşi, persoane care lucrează doresc să colinda peste tot, oriunde, pentru a colecta organismele de moarte sau omor insecte vii, şi poate chiar animale.

"Acestea au fost în mod constant în bucăţi maxilarul lui de carne, se poate observa chiar şi atunci când doar zburand tine", spune detalii înfricoşătoare de plumb cercetător Erin Wilson ( Erin Wilson ).

Q site-ul Linişte cu harti-pacific.com). " 478 width = 420 height =>

"Aloha" statul este bogat nu numai la suprafaţă, şi submarin resurse (o ilustraţie din hărţile de pe site-pacific.com).

În toamna anului 2006 şi 2007, Erin si colegii sai au mers la două parcuri naţionale în care pensylvanica Vespula acum găsite în special în cantităţi mari: Hawaii vulcanii National Park ( Hawaii vulcanii National Park ), pe Insula Mare ( Big Island ) şi Haleakala National Park ( Parcul National Haleakala ) de pe insula Maui ( Maui ).

Oamenii de stiinta au selectat 10 de colonii din fiecare 50 de persoane capturate, luat şi a examinat conţinutul fălcile lor. Ei au efectuat apoi analiza ADN-ului pentru a afla ce au mâncat insecte.

Erin si colegii ei au prins viespi, atunci când a revenit la cuibul cu prada (foto de John Wilson).

Erin si colegii ei au fost capturate viespi atunci când s-au întors la cuib cu prada (foto de John Wilson).

Rezultatul entomologists surprins. Viespile au fost hrăniţi cu o foarte variata: de la 14 animale de comenzi taxonomice. Printre oamenii de stiinta au impiedicat de resturi de afide , păianjeni , şobolani, geckos şi chiar fazani.

Chiar şi aşa, Wilson consideră că, în general, pentru hrana animalelor agresive viespi lent pe piste , dar în caz de necesitate extrema poate ataca o creatura şi mai mare. Americanii nu au găsit un animal foarte mare (fie el o pasăre sau soparla), este ucis viespile, dar afirma cu încredere că albinele lor nu dispreţ.

Ecologistii sunt încă nedumerit peste ce unele animale în habitatul noi nu supravieţuiesc şi mor, în timp ce altele au devenit stăpâni ai situaţiei. Tufişurile fotografie într-un parc naţional. Poate ruina viespile-le pe toate? (Foto de Amy Lin).

Ecologistii sunt încă nedumerit peste ce unele animale în habitatul noi nu supravieţuiesc şi mor, în timp ce altele au devenit stăpâni ai situaţiei. Tufişurile fotografie într-un parc naţional. Poate ruina viespile-le pe toate? (Foto de Amy Lin).

Pe Erin său de deschidere şi de colegii ei au raportat în revista PNAS. Cu toate acestea, nu toţi oamenii de ştiinţă sunt de acord că Wilson a descoperit ceva cu adevarat nou. Deci, profesorul Kirk Visscher ( Kirk Visscher ) de la Universitatea din California din Riverside, care studiază viaţa de insecte sociale, a declarat că această viespe "care suferă de" lipsa de discriminare şi de spaţii deschise nativ. Prin urmare, dieta "Hawaienii" nu este foarte mult şi a fost surprins.

Oamenii nu sunt incluse în meniul de viespi, dar oamenii de stiinta au simţit suferinţa toate celelalte animale în întregime, în timp ce colectarea datelor necesare în domeniu.

Oamenii care nu sunt incluse în meniul de viespi, dar oamenii de stiinta au simţit suferinţa toate celelalte animale în întregime, în timp ce colectarea datelor necesare în domeniu. "Ne muşcă în mod constant. Viespi simt nici o căldură provenind din costum, şi, dacă este undeva acolo este o gaura, acestea vor ajunge la corp", spune Wilson (foto prin UC San Diego).

Între timp, hoardele nenumărate de viespi de a provoca daune grave şi diversitatea de insecte de pe insule. În timp ce le mănâncă, ei perturbe echilibrul, nu permite păsărilor să mănânce în mod corespunzător şi altecreaturi insectelor. Este bine că această chestiune să fie corectată. Wilson a constatat că costul de a elimina un cuib special, şi Districtul reapărea foste victime ale Vespidae (nu imediat, dar în câteva luni).

Într- un comunicat de presă entomologists, de asemenea, spune că, în ciuda geografice libera viespi semnificative nu părăsesc teribil obiceiurile lor.

De exemplu, atacând orice creatură asemănătoare, chiar de la distanţă o omidă, l-au dezmembra în bucăţi. Pentru adversari mai încăpăţânate (cum ar fi miere de albine) viespi imediat decapitat. În acest caz, albinele sunt încă în mişcare. "Se pare îngrozitor!" - Spune Wilson.

The viespi pereche consuma rămăşiţele unei colonii de insecte necunoscute pot Vespula pensylvanica ", un aspirator mic" (foto Erin Wilson)." width=478 height=347>

The viespi pereche consuma rămăşiţele unei colonii de insecte necunoscute pot "secera" aproape toate diversitatea speciilor în jurul cuiburilor lor. Erin solicită pensylvanica Vespula "un aspirator mic" (foto Erin Wilson).

Va lua orice măsuri de combatere a insectelor vorace şi agresiv, entomologists nu specifică. Deşi viespi, aparent, nu va preveni o scădere uşoară a populaţiei. Este posibil ca în cazul în care literalmente nu au temperament poftele lor, atunci mai devreme sau mai târziu, ei încă suferă de soarta de furnici de foc .

Materialul furnizat de membrana revista Internet ( membrana.ru )