Herpes incurabil se tratează cu vetrice

/ Vizionări: 9018

Herpes incurabil se tratează cu vetrice

 

Herpes incurabil se tratează cu vetriceVetrice, în mod tradiţional, a fost utilizată în medicina populară datorită proprietăţilor sale puternice antibacteriene. Preparate din aceasta sunt utilizate pentru tratarea viermilor, ficatului şi vezicei biliare, reumatismului si febrei.

Ce tratează aloe?
Ce tratează aloe?

Oamenii de ştiinţă britanici, împreună cu colegii lor din Spania, după studiul efectuat cred că, vetrice poate fi folosită în medicină ca agent antiviral pentru tratarea herpesului. Este cunoscut faptul că, infectarea pe termen lung cu herpes este cauzată de serotipuri de HSV-1 si HSV-2, împotriva cărora, în prezent, nu există medicamente eficiente.

Conducătorul studiului, profesorul Francisco Parra, se specializează mulţi ani pe descoperirea şi explorarea componentelor antivirale noi. Un grup de oameni de ştiinţă sub conducerea lui, examinând compoziţia vetricei, au depistat exact ce componente oferă un efect antiviral.

Anterior s-a crezut că această componentă antivirală a vetricei a fost partenolida. Cu toate acestea, studiile recente au arătat că, în afară de partenolida, vetrice are o serie de alţi agenţi antivirali care au un pronunţat efect antiherpetic.

Savanţii cred că, vetrice este o plantă cu un mare potenţial pentru tratamentul bolilor de piele virale. În opinia lor, astfel de studii pot avea o semnificaţie esenţială pentru modernizarea medicamentelor tradiţionale din plante.

 

 

Sursa