Himalayan negru terci de ovăz

/ Vizionări: 5546

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

hrisca Despre - un simplu, dar de produs valoros, pe care are proprietăţi benefice pentru sănătate şi conservarea figura. Reţete de gătit şi de medicina tradiţională.

hrişcă
Interesant, crupe de hrişcă sunt numite aceasta numai cu noi. Odată ce acest produs de valoare a fost introdus la noi de la Imperiul Bizantin. Grecii s-au crezut turc orz hrisca, şi majoritatea europenilor numit arabe. De fapt, hrisca Patriei - Himalaya. Şi a fost acolo, pe pantele însorite de munte, a început să cultive plante folositoare.

Compoziţie

Acum beneficiile hrisca ştiu o mulţime. Acesta este utilizat pe scară largă in dieta si alimente pentru copii. Dar nu atât de mult timp în urmă strămoşii noştri s-au numit-o cu dispreţ "terci negre" şi a considerat de rând a manca. Dacă aristocraţia au fost la fel de bun în căutarea de cereale-urât, s-ar fi atât de uşor cu greu sunt excluse din dieta lor.

Mai întâi de toate, hrisca este foarte bogata in fier. Prin urmare, este indispensabil in meniul pentru femeile gravide (de nouă luni de la care un copil este aproape întotdeauna însoţită de o scădere a hemoglobinei), copiii şi persoanele în vârstă. În plus, hrisca conţine elemente utile, cum ar, cum ar fi potasiu, esenţiale pentru inima, calciu si fosfor, esenţial pentru sistemul osos. De asemenea, acest produs este de iod, oferind de decupare de impact cruce pe creşterea, dezvoltarea şi metabolismul şi zinc furnizarea metabolismul de vitamina E, fluor - un element cheie pentru smaltului dintilor, şi molibden, necesare pentru menţinerea activităţilor unor enzime, şi cobalt, este necesar pentru hematopoieza, funcţionarea sistemului nervos şi a ficatului.

Rich hrişcă şi vitamine: B1 (tiamina), care joacă un rol important în carbohidraţi, proteine şi metabolismului lipidic, B2 (riboflafin) necesare pentru formarea de celule roşii din sânge pentru a reglementa creşterea economică şi funcţiilor de reproducere în organism, B9 (acid folic), indispensabilă pentru înfiinţarea şi întreţinere de noi celule sănătoase, astfel încât cantităţi suficiente de aceasta vitamina este deosebit de important în perioade de dezvoltare rapidă a organismului - de la stadiul de dezvoltare fetale precoce şi copilărie. În plus, vitamina PP (acid nicotinic) este implicat în metabolismul grăsimilor şi vitamina E, un antioxidant important şi contribuie la îmbogăţirea de oxigen din sânge. Cuprins în hrişcă şi proteine de valoare.

Şi acum pentru ceva ce nu este în hrisca.

Hrişcă conţine aproape nici carbohidrati, deci indispensabil în alimentaţia pacienţilor cu diabet zaharat si este potrivit pentru dieters.

Nici unul din gluten de hrisca, prezent în aproape toate alte culturi, astfel încât forma de alergie periculoase, care provoacă acest element, oamenii care folosesc această mizerie, nu a ameninţat.

Şi în hrisca nu poate fi pesticide, nitraţi şi alte substanţe nocive, adesea găsit în produsele alimentare moderne. Faptul că această plantă unică este în măsură să se apere împotriva dăunătorilor şi a buruienilor. De asemenea, nu nevoie de el orice îngrăşăminte chimice. În plus, hrisca, foarte bine intretinuta, nu mucegăit şi nu progorknet, cât de mult ar l-aţi sau magazin.

Datorită compoziţiei chimice un uimitor hrisca putea elimina colesterolul din corpul uman, purifica ficatul, stimulează circulaţia creierelor, consolidarea vaselor de sânge şi sistemul imunitar.

Având în vedere toate aceste proprietati remarcabile de hrisca, acesta poate fi recomandat pentru hrănirea toată lumea - de la sugari la vârstnici.

Retete

În bucătăriile diferitelor popoare din lume nu poate găsi mâncărurile din hrisca. Cu toate acestea, sub forma de terci de ovăz clasice, la care mulţi dintre noi sunt obişnuiţi din copilărie, utilizarea sa nu este peste tot. Poate că, în afară de ruşiÎn primul rând, bucataria din Ucraina şi Belarus, numai cărţi de bucate evrei au reţete puteţi găsi porridge hrisca. Adevărat, combinaţie originală - cu paste, acest vas se numeste "Kasha varnishkes." Dar cele mai multe tipuri diferite de fidea, clatite si aluat preparat din făină de hrişcă, ca japonezii, italienii şi franceză.

Nu lipsi te de distracţie se bucure de o masă gourmet şi să se excludă din regimul alimentar, produs sănătos doar din cauza faptului că, în copilărie ţi-e frică overdried fel de boabe de culoare gri-negru, cu o mulţime de seminţe netratate, pe care aţi încercat să se hrănească într-o grădiniţă şi o cantină şcolară. Încercaţi următoarele reţete noastre, Cook terci de ovăz cu adevarat delicioase şi multe alte feluri de mâncare din hrişcă şi făină.

Să începem cu cele mai simple ale clasicilor. Aici, de asemenea, au secretele lor.

Loose hrisca

Pentru a sorta şi se spală hrisca hrisca. Dar acum, dacă doriţi, în magazine pot fi găsite absolut curat, hrisca, din moment ce este vândut în blistere. Acest busturi dealerul nu au nevoie.

hrişcă Absorbiţi într-o cratiţă. Top până apa rece (la 1,5 cani de cereale 3 căni de apă). Pune pe foc. Adu-o la fiert pe foc mare, apoi scade, si gatiti pentru 10 minute. Apoi minimă la incendiu şi bucătar timp de 6-7 minute. În timpul oală de gătit trebuie să acopere. Nu deschideţi-l, să nu mai vorbim terci de ovăz se amestecă în timpul gătirii nu este necesar. În cazul în care porumbul absoarbe toata apa din tava de căldură trebuie să fie eliminat, apoi se acopera cu un prosop si se lasa la infuzare timp de 10 minute.

În reţete vechi ruseşti recomandat apoi mizerie in soba rusă sau într-o baie de apă. Ar trebui remarcat faptul că în prezent în magazine a vândut mana bystrorazvarivayuschayasya aşa-numitele. Aceasta nu necesită tratament termic suplimentare, dar procesul de "dor" un terci din faina de hrisca, de asemenea, nu strica.

Deschideţi oală şi a inhalat aroma de terci de ovăz proaspăt preparată hrisca magice. Plăcut? Acum, încercaţi antena. Nu este un dezastru poate fi orice ulei care doriţi. Acesta poate fi unt, şi floarea-soarelui şi de măsline. Este posibil, cu lapte sau smântână.

Dacă credeţi că este prea terci de cereale în stare proaspătă, puteţi sare uşor ceapa pentru a aromatiza ea, şi prăjite în untură sau ulei. Deci, a decis să gătească hrişcă în bucătăria ucraineană.

După cum puteţi vedea, reteta este foarte simpla, asa ca nu mai gătesc o antena de satelit pentru utilizare ulterioară. terci de ovăz proaspăt preparată este intotdeauna delicios.

Hrişcă comercianţi

Cook Kasha în conformitate cu reţeta precedent (pe de 1,5 cesti de hrisca 3 căni de apă). Sote ceapa tocata marunt (2 ceapă) şi ciuperci (0,4-0,5 kg). Se fierbe 3 oua hardboiled şi le taie fin. Offset ceapă, ciuperci, ouă şi terci de ovăz.

Hrişcă terci de cereale cu legume şi sos de soia

Cook Kasha. Cald pan 3 lingurite ulei vegetal, repusă 2 portii de terci de hrişcă, adauga tocat ceapa (o ceapa), cubulete 3 roşii, jumătate piper, tăiate în inele şi jumătate, şi 3 linguri de sos de soia clasică. Tocană de căldură peste redus de 7 minute. antena terminate pot fi servite pe cont propriu, cât şi ca garnitură la carne sau de păsări de curte.

Supa ucrainene cu hrisca

Se fierbe o bucata de carne de vită sau de porc cu os (aproximativ 0,5 kg pe 2 litri de apa), eliminând permanent spuma din supă. Fry tocat în bacon (200 g) cu două ceapa si morcovii până la maro auriu (legume tăiate în mare). Apoi zazharku sa pun intr-o oala cu supa de fierbere şi se adaugă felii de cartofi (0,5 kg). Fierbe supa 10 minute, apoi turnati-l cu atenţie spălate hrisca (100 grame). În cazul în care amestecul s-au dovedit prea gros, se toarna putina apa. Cook, până la porumbul nu sunt complet fierte moi. Apoi se adaugă sare şi piper după gust. În supa gata de a pune pătrunjel tocat şi mărar.

Kulesh devine gros şi bine hrăniţiNYM. Se poate prepara şi sub formă de dieta. În acest caz, grăsime ar trebui să fie înlocuite cu ulei vegetal si gatiti supa cu bulion şi apă.

Hrişcă Krupenik cu brânză

RFI Hrişcă puţin în tigaie uscată, apoi se toarnă în apă fierbinte (pentru 2 cesti de hrisca 1 cană cu apă). Adauga un pic de unt (1950 g) şi o priză de sare. Când crupe se umfla, se toarna o cana de jumătate din lapte şi se fierbe până când devine o grosime de terci de cereale, şi apoi se lasă să se răcească. 400 de grame de branza fara grasime se amestecă bine cu două ouă, patru linguri de zahăr, o lingură de coajă de lămâie şi o priză de scorţişoară. Masa este amestecat cu un terci din faina de refrigerare şi pus într-o formă, unse cu unt şi presărat cu pesmet. Top pentru a pune bucati mici de unt. Trimiteţi formularul în cuptor şi se coace.

Krupenik poate fi servita cu smantana sau gem.

pilaf uzbec din hrisca

Acest pilaf este pregătită în acelaşi mod ca şi orez tradiţionale. Aici sunt doar hrisca, înainte de punerea în zervak, spre deosebire de orez nu se înmoaie, şi prăjit în unt. Şi usturoi într-un pilaf nu este adăugată.

cald bine de 100 de grame de unt topit intr-o oala. Pune-l cuburi de carne (pastă de carne de vită 0,6-0,8). Atunci când carnea este uşor prajit, se adauga ceapa fin tocat inele (3-4 foliculi). După ce ceapa devine moale, mai mic foc, se adaugă condimente (agrişă, seminţe de coriandru, ardei rosu), şi a tăiat un morcov mare (2-3 bucati). Zervak necesar să adăugaţi sare, şi aşa a fost un pic prea sărat. Apoi, tocană de timp de 10-15 minute. Între timp, pan încălzit, puneţi o lingură de ghee (puteţi unt) si ulei in ea prăji hrisca (300 g), amestecând constant. Apoi, aveţi nevoie pentru a pune în zervak hrisca, se adaugă la cazan 0,5 litri de apă clocotită, capac, la foc mai mic încă. Din timp pentru a amesteca stratul superior (numai pe bază de hrişcă) şi încercaţi porumb fiert. Când crupe umfla pe deplin, focul trebuie să fie dezactivate, şi se amestecă pilaf şi să heaped pe farfurie.

Hrişcă Baby

Pentru cele mai mici hrisca înainte de gătire se poate macina într-o râşniţă de cafea. Apoi, terci de ovaz primi oferte.

praf de cereale pentru a turna un flux subţire în laptele de fierbere, amestecând constant. Aceasta este terci de cereale fierte mai repede.


Reţete de medicina tradiţională

Flori hrişcă acţiune emolienta si expectorante. Prin urmare, în perfuzie medicina populara dintre acestea este utilizat pentru a trata boli respiratorii, cu o tuse uscată.

Pune bucate 5 g de flori de hrisca într-un email sau porţelan, se toarnă 0,5 l de apă fierbinte, se acopera si insista 2 ore. Este perfuzie cu 100 ml 3-4 ori pe zi ca expectorant. De asemenea, extractul ajută cu scleroză, are un efect asupra organismului de refacere ia de la toxine şi substanţe radioactive.

Conţinute în frunze de hrisca rutin întăreşte pereţii vaselor de sânge.

Dacă se aplică o cataplasmă pentru rănile din frunzele acestei plante, au accelera vindecarea ranilor, carbunculul, abcese se înmoaie.

În plus, hrisca - o instalaţie de albine excelent. Şi conţine substanţe utile sunt prezente în miere hrisca. Nu e de mirare a fost considerat cel mai bogat in vitamine si minerale in miere.

În medicina populară, miere hrisca utilizate în tratamentul anemiei, pentru a curăţa hepatice şi ale căilor biliare, în boli ale glandei tiroide, bolile cardiovasculare, beri-beri, şi ca un instrument de restabilire.

Detalii cu privire la utilizarea de miere în medicină, în articolul "private şi corespondentul" Little Secretele miere Tselebnik.

Nu uitaţi să includeţi în dieta dumneavoastră antena de faina hrişcă şi miere hrisca. Si apoi, puteţi evita multe boli şi creşterea rezistenţeiyaemost organismului.

chaskor.ru