Iceberg — «fabrica de terenuri ecologice.

/ Vizionări: 7612

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

aisberg , Naturale "ecologic" fabrica, creând în jurul lui un special zona consolidată iceberguri biologice de absorbţie a dioxidului de carbon. Această concluzie a fost oameni de stiinta americani dupa ce au studiat deriva iceberguri în Marea Weddell în largul coastei de vest a Antarcticii.

Potrivit datelor făcute investigaţiile publică a acestor experţi, topirea aisbergurile în apa din jurul primeste o multime de minerale care contribuie la creşterea fitoplanctonului, care absoarbe dioxid de carbon.

Aceste furaje fitoplancton pe crustaceelor marine - kril, cu excremente de dioxid de carbon reciclat care se acumulează pe fundul oceanului. Zona de activitate biologică sporită a fost notat într-o rază de aproape 4 km de la aisbergului.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, din cauza numărului de iceberg, încălzirea în ultimii ani a crescut foarte mult. În regiunea Antarctica, există aproximativ o mie. "Iceberg pot afecta în mod semnificativ ecosistem", - experţi din statele membre, rezultatele cercetărilor sunt plasate în revista Science Express.